Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Στο μικροσκόπιο των θεσμών τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ

Στο «μικροσκόπιο» των θεσμών θα βρεθεί την Τετάρτη ο ΕΟΠΥΥ κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών. Άλλωστε, τα οικονομικά του Οργανισμού αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών (την Δευτέρα), όπου εξετάστηκαν τα μεγέθη του εφετινού προϋπολογισμού, οι προβλέψεις για το 2018 και η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Health view.gr

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ειδική αναφορά έγινε στα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου. Όπως είπε, ο στόχος για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου επετεύχθη καθώς στο διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου αποπληρώθηκαν οφειλές συνολικού ύψους 1,5 δις ευρώ, ενώ στους δυόμισι μήνες μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου εξοφλήθηκαν 1,20 δις ευρώ.

Μάλιστα αναγνώρισε την σημαντική προσπάθεια που έγινε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον ΕΦΚΑ και από τον ΕΟΠΥΥ, φορείς που αποπλήρωσαν μεγάλο όγκο χρέωση.

Ωστόσο, από την πλευρά των Θεσμών φαίνεται να υπήρξαν κάποιες ενστάσεις σε ότι αφορά το πλεόνασμα του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα για το 2017 ο ΕΟΠΥΥ από έλλειμμα 940 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι «κλείνει» με πλεόνασμα 378 εκατ. ευρώ και για το 2018 να παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο πλεόνασμα.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΥ ΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΑΝ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΙ.ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΑΝΤΑΜΑ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή