Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κύμα γιατρών αποχωρούν και καταγγέλλουν την σύμβαση του ΕΟΠΥΥ

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους γιατρούς η δυσλειτουργία στα ιατρεία από την εφαρμογή της εγκυκλίου περί του νέου τρόπου επισκέψεων και γι’ αυτό διενεργήθηκε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του ΙΣΠ .Κύμα γιατρών αποχωρούν και καταγγέλλουν την σύμβαση του ΕΟΠΥΥ.

Healthweb

Εκφράστηκε στην συνάντηση η τάση αποχώρησης των γιατρών και καταγγελίας της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ, κύμα που ήδη καταγράφεται έμπρακτα και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως λένε οι γιατροί της Πάτρας.

‘’Ο «ανεύθυνος» παρεμβατισμός του ΕΟΠΥΥ στη λειτουργία των ιατρείων καταστρατηγεί την επιστημονική ελευθερία του ιατρού, τορπιλίζει τους κανόνες της ιατρικής ευθύνης απέναντι στον ασθενή και θέτει ανισότιμους κανόνες στην άσκηση της ιατρικής, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στην παροχή ΠΦΥ και ανισότητες πρόσβασης των πολιτών στα ιατρεία. ‘’ λένε οι γιατροί της Πάτρας.

Πως θα γίνει η πάταξη των εικονικών επισκέψεων;

Η πάταξη των εικονικών επισκέψεων είναι επιθυμητή και δίκαιη όταν προκαλεί στοχευμένη ανίχνευση παραβατικότητας.
Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεγάλη ευκολία μέσω:

1. της real time ηλεκτρονικής καταγραφής αντισυμβατικών συμπεριφορών συναδέλφων, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν
2. ηλεκτρονικής ανίχνευσης σταθερών επιλεκτικών συνεργασιών και
3. έκδοσης ειδικού μυστικού αριθμού (pin) στον ασθενή που θα προστατεύει ως δικλείδα ασφαλείας κάθε ηλεκτρονική πράξη υπηρεσίας υγείας. Οι αριθμοί ΑΜΚΑ πολιτών που κυκλοφορούν ελεύθερα σε άγνωστους χώρους αποτελούν σκανδαλώδες όχημα συναλλαγής και προκλητής ζήτησης.

Ενώ, σημειώνουν ότι ‘’ Μνημειώδης είναι η προχειρότητα, η αοριστία και η ασάφεια με την οποία αντιμετώπισε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το όλο εγχείρημα, το διήμερο blackout στο e-ΔΑΠΥ και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο προκαλεί κυριολεκτικό «έμφραγμα» σε όλα τα ιατρεία, στις κρατικές δομές ΠΦΥ και στα Νοσοκομεία. Η εφιαλτική κατάσταση από την αναλγησία της διοίκησης του Οργανισμού έχει εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και αντοχής των ιατρών, που αμείβονται ελάχιστα για τις υπηρεσίες που παρέχουν με αδιανόητες περικοπές, clawback, ΕΦΚΑ, πρωτοφανείς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.»

4 σχόλια:

  1. Παιδιά πάλι με αυτό το PIN??
    Τι τους βάζετε ιδέες.
    Δεν έφταναν τα ωράρια και οι γελοιότητες του 15λεπτου, θέλετε να ...πληκτρολογεί (που? στο κομπιούτερ του γιατρού?) ο ασθενής και PIN??

    Κι αν δεν το θυμάται? Θα κάθεστε να κοιτιέστε ή θα ξανάρθει όταν και αν το θυμηθεί?

    Άσε που αν είναι κάποιος που θέλει να κοροϊδέψει βάζει στο κομπιούτερ του και ένα keylogger και καταγράφει ότι πληκτρολογήται, και τα PINs των ασθενών.

    Τελικά φταίμε κι εμείς οι γιατροί. Αντι να υπερασπιστούμε με σωστό τρόπο τα δίκαιά μας, καθόμαστε και προτείνουμε στην άσχετη ηγεσια του υπουργείου υγείας και του ΕΟΠΥΥ, χαζομάρες.

    Η καταγγελία της σύμβασης, η αποχή, η αποχώρηση... Αυτές είναι πιο δυναμικές λύσεις. Και να ενημερωθεί ο κόσμος και οι ασθενείς, να τους έχουμε με το μέρος μας.

    ΜΗΝ προτείνετε "λύσεις" ενάντια στους εαυτούς σας γιατί θα σας λένε "εσείς το ζητήσατε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, εχεις απόλυτο δικαιο.
      "οι ηλίθιοι αστοί (γιατροί) θα μας δώσουν οι ίδιοι το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε" ΛΕΝΙΝ

      Διαγραφή
    2. ...."οι ηλίθιοι ιατροί θα μας δώσουν μόνοι τους το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε"....
      ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ....ΛΕΝΙΝ

      Διαγραφή