Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

“Συναγερμός” στο Παίδων: Νεογνό εισήχθη στη ΜΑΦ με λοίμωξη από δονάκιο




Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” εισήχθη εσπευσμένα νεγνο, το οποιο διαγνώστηκε με σηψαιμία και μηνιγγίτιδα, αποτέλεσμα λοίμωξης από δονάκιο.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με πληροφορίες μόλις 13 ημερών, προσήλθε στο Νοσοκομείο στην εφημερία της 19ης Οκτώβριου με πυρετό επί 8ώρες, εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου. Οι γιατροί του Παίδων αποφάσισαν την εισαγωγή της μικρής στη ΜΑΦ

“Από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς”, αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Παίδων.

Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα, ενώ από την εισαγωγή του νεγνού στη ΜΑΦ άρχισε ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

Η υποψία και μόνο λοίμωξης από δονάκιο οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση να απομονώσουν τη μικρή, η οποία νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα, ενώ ελήφθησαν αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό καθαριότητας.

“Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ) όπου από προφορική ενημέρωση πρόκειται για vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας”, ξεκαθαρίζει ανακοίνωση του Παίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου