Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Νέος γύρος στον “εμφύλιο” για την ιατρική εκπαίδευση – Η ΟΕΝΓΕ ζητεί την παραίτηση Βαρνάβα

“Στο ΚΕΣΥ ψήφισα με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ", απάντησε ο Δημήτρης Βαρνάβας στις αιτιάσεις του προεδρείου.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ γιατρών για την ιατρική εκπαίδευση.

Τρεις μήνες μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Υγείας, η κόντρα μεταξύ γιατρών συνεχίζεται και η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητεί την παραίτηση του εκπροσώπου της στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).
IATRONET

Τον καταγγέλλει πως δεν στήριξε τις θέσεις της Ομοσπονδίας στο όργανο που επεξεργαζόταν το νομοσχέδιο.

Εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ στο ΚΕΣΥ είναι ο γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό), ο οποίος θεωρεί πως στήριξε στο ΚΕΣΥ τις θέσεις που είχαν αποφασιστεί στο συνέδριο και όχι τις θέσεις του σημερινού προεδρείου.

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το προσκείμενο στο ΚΚΕ προεδρείο της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να ζητήσει από τον προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βαρνάβα να παραιτηθεί, αιτιολογώντας το αίτημα ως εξής:

“Επειδή στην επίμαχη συνεδρίαση του ΚΕΣΥ για την αναμόρφωση του πλαισίου της ιατρικής εκπαίδευσης ψήφισε ενάντια στις αποφάσεις του γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και τις θέσεις της Ομοσπονδίας για την ιατρική εκπαίδευση υπέρ των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών”.

Απάντηση

Ο κ. Βαρνάβας απάντησε λίγο αργότερα πως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: “Στο ΚΕΣΥ ψήφισα με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας”.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, το γενικό συμβούλιο δεν έχει καμία δικαιοδοσία να αλλάξει τις αποφάσεις του συνεδρίου, διότι σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού της ΟΕΝΓΕ “...έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με κάθε ζήτημα που δεν υπάγεται στο συνέδριο”.

Χαρακτηρίζει, δε, ως πρωτοφανές στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος το ότι έχει παρέλθει ενάμισι χρόνος και η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ αρνείται πεισματικά να παραδώσει τις ψηφισμένες αποφάσεις του συνεδρίου στα μέλη του γενικού συμβουλίου, ούτε τις στέλνει στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο σκοπός της απόκρυψης – τονίζει – είναι προφανής: να ενεργεί κατά το δοκούν, εκμεταλλευόμενη την οριακή πλειοψηφία που διαθέτει.

Έγγραφα

Ο κ. Βαρνάβας διευκρινίζει πως το ΚΕΣΥ απέστειλε τρία έγγραφα, ζητώντας την άποψη της ΟΕΝΓΕ για τα ζητήματα εκπαίδευσης και αυτή για ένα ολόκληρο χρόνο αρνούνταν να απαντήσει:

“Όλο το διάστημα σιγής της ΟΕΝΓΕ, ψήφιζα στο ΚΕΣΥ με βάση την απόφαση του συνεδρίου. Με βάση αυτή ψήφισα φυσικά και στη συνεδρίαση της ολομέλειας.

Ανακύπτει κι ένα ζήτημα πολιτικής φύσης. Στα συνδικαλιστικά όργανα δεν ισχύει ο αποκαλούμενος 'δημοκρατικός συγκεντρωτισμός'”.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου