Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Πάνω από πέντε μήνες καθυστερεί η αποζημίωση για την Ειδική Αγωγή

Ερώτηση βουλευτών ΝΔ σε Ξανθό

Πάνω από πέντε μήνες καθυστερεί η αποζημίωση των οικογενειών για την Ειδική Αγωγή, από τον ΕΟΠΥΥ, όπως καταγγέλλουν 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι κατέθεσαν και σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους, οι οικογένειες των παιδιών που χρήζουν θεραπειών Ειδικής Αγωγής καταθέτουν τα παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ για θεραπείες που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους και η επιστροφή των ποσών αυτών γίνεται με καθυστέρηση που ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τους πέντε μήνες.

Οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται σε ουρές περιμένοντας επί ώρες να καταθέσουν τα παραστατικά, ειδικά στην περιφερειακή διεύθυνση της Αττικής (κέντρο Αθήνας, Αγ. Παρασκευή, Παλλήνη, Πειραιάς) ενώ σύμφωνα με τη ΝΔ έχει καθυστερήσει η αποπληρωμή των τελευταίων μηνών του 2016 θεραπειών που έχουν κατατεθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέχρι το τέλος του 2016.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακρίνουν το υπουργείο Υγείας ότι τον περασμένο Δεκέμβριο θριαμβολογούσε ότι από 1η Ιανουαρίου του 2017 θα λειτουργούσαν οι συμβάσεις για την ειδική αγωγή του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να μην ταλαιπωρούνται αλλά και να μην επιβαρύνονται οικονομικά.

«Δέκα μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Η ταλαιπωρία καλά κρατεί. Η οικονομική αιμορραγία συνεχίζεται για τις οικογένειες που κάποιο παιδί τους έχει ανάγκη ειδικής αγωγής», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Ανδρέα Ξανθό να δώσει τέλος σε αυτή την κωλυσιεργία και πληρωθούν οι χρονίζουσες οφειλές προς τους ασφαλισμένους και δομήσει ένα σύστημα ταχείας αποζημίωσης έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. 

Μαίρη Μπιμπή -  health.in.gr

1 σχόλιο:

  1. Η συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ κάνει την "τελική λύση" του Χίτλερ να δείχνει αρκετά πιο ανθρώπινη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή