Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Μίνι παράταση για τον συμψηφισμό


Αποτέλεσμα εικόνας για eopyyΜερικές ημέρες παράταση παρείχε και επισήμως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους ανοικτής περίθαλψης για την αποδοχή του συμψηφισμού οφειλών της περιόδου 2012-2015 με αντίστοιχο rebate clawback της περιόδου 2014-2015 (διαβάστε εδώ).

Η προθεσμία αποδοχής έληξε την Παρασκευή, αλλά με επιστολές τους εκπρόσωποι των παρόχων ζητούσαν παράταση ώστε να ελέγξουν και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.


Μεταξύ αυτών ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ο οποιος ζήτησε παράταση εβδομάδας καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση για τον αριθμό των δόσεων μέσω των οποίων θα παρακρατούνται οι οφειλές των παρόχων προς τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της επιβολής των μέτρων claw back και rebate των ετών 2013-2015. Επιπλέον, ο ΠΑΣΙΔΙΚ επεσήμανε ότι πολλοί πάροχοι δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ελέγξουν τις οικονομικές καταστάσεις που έχει αποστείλει στον Οργανισμό.

Έτσι, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την παράταση έως τις 15.00 την Τρίτη 31/10/2017 και όπως διευκρινίζεται “μετά το πέρας της προαναφερθείσας ημερομηνίας και για όσους έχουν μεταβεί στις ΠΕΔΙ θα ανέβει νέα κατάσταση οφειλών την όποια θα πρέπει να αποδεχθείτε έως την 1/11/2017”.

1 σχόλιο:

  1. Τι σημαίνει "νέα κατάσταση οφειλών" ; Πιο λίγα, πιο πολλά ή πιο σωστά; Και αν είναι πιο σωστά (αν πριν ήταν λάθος) όσοι αποδέχτηκαν ήδη τι θα γίνουν; (μάλλον θα την πληρώσουν, προφανές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή