Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Αδιανόητο τελεσίγραφο εκτέλεσης του εργαστηριακού και κλινικοεργαστηριακού τομέα από τον ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε τον απόλυτο παραλογισμό στην εφαρμογή αιφνιδιαστικών αποφάσεων και τελεσιγράφων από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, χωρίς καμία επεξεργασία ή μελέτη του αντίκτυπου που έχουν σε ιατρούς και ασθενείς.

Την Τετάρτη το πρωϊ αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η υποχρέωση των ιατρών του εργαστηριακού τομέα για αποδοχή αναγκαστικού συμψηφισμού για το clawback με προθεσμία 3 ??ημερών και παραίτηση από οποιαδήποτε άλλη αξίωση και ένδικο μέσο, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας !! 


Πρόκειται για την επιβολή του clawback δηλαδή της καταναγκαστικής είσπραξης του λογαριασμού για την περίθαλψη του Έλληνα ασφαλισμένου από την τσέπη των ιατρών. Όταν ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν φτάνει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες τους σε υπηρεσίες διάγνωσης και πρόληψης, το φέσι ¨φορτώνεται" στους ιατρούς. Δεν φτάνουν όλα τα καταναγκαστικά μέτρα, η ατέλειωτη στάση πληρωμών, οι υποκοστολογήσεις, οι εκπτώσεις, ο ΕΦΚΑ, η υπερφορολόγηση, κλπ έρχεται και ο συμψηφισμός να εξανεμίσει ότι έχει απομείνει από την αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού που επιλέγει να παραμείνει στην πατρίδα και να παλέψει σκληρά για την επιβίωσή του. 

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχει επιδώσει ήδη εξώδικη διαμαρτυρία προβλέποντας την εκβιαστική απαίτηση του Οργανισμού για είσπραξη και συμψηφισμό του clawback με επιβεβλημένη αμεσότητα. 

Οι συνάδελφοι που απορρίπτουν τον συμψηφισμό οφείλουν να καταθέσουν την ακόλουθη δήλωση εναντίωσης στην τοπική Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ :

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου