Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τα "εμπόδια" στην πιστοποίηση των γιατρών στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ - Το πρόβλημα με τους νέους γιατρούς που δεν έχουν ασφαλιστεί στο πρώην ΤΣΑΥ

"Κολλάει" το σύστημα σε ορισμένες περιπτώσεις
Δεν λείπουν τα προβλήματα από τη διαδικασία πιστοποίησης των γιατρών στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, για την οποία τελικά δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, είχε διακοπεί ξαφνικά η δυνατότητα γιατρών που δεν είχαν πιστοποιηθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του Οργανισμού να περνούν στο σύστημα εξετάσεις με αποτέλεσμα να πρέπει οι ασφαλισμένοι να τις πληρώσουν από την τσέπη τους.

Δείτε εδώ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr προκύπτουν προβλήματα κατά την πιστοποίηση νέων γιατρών που υπηρετούν και στην Αχαΐα, οι οποίοι δεν είχαν σφαλιστεί στο πρώην ΤΣΑΥ αλλά είναι εξαρχής ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ. Στο πεδίο για τη συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου που είχαν από το ΤΣΑΥ καλούνται οι νέοι γιατροί να βάλουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που ο ΑΜΚΑ δεν περνάει και η πιστοποίηση δεν προχωρά.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου σε αυτό το σημείο έχουν "κολλήσει" γιατροί για εβδομάδες ακόμα και μήνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει διαμηνύσει ότι αν δεν πιστοποιηθούν οι γιατροί ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καλύπτει συνταγές, εξετάσεις, αναλώσιμα και όλες τις παροχές του και οι ασφαλισμένοι και οι πάροχοι δεν θα αποζημιώνονται.

"Η απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ είναι ότι η αντίστοιχη φόρμα με τον αριθμό ΤΣΑΥ θα πρέπει να συμπληρωθεί με τον αριθμό ΑΜΚΑ. Παρόλο αυτά εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα και να εμφανίζει το ίδιο σφάλμα. Οι οχλήσεις είναι καθημερινές και συνεχίζουν να απαντούν ότι ο Ιατρός θα πρέπει στο πεδίο του ΤΣΑΥ να συμπληρώσει το ΑΜΚΑ ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται κυρίως στις άγονες περιοχές όπου ο γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφήσει αναλώσιμα (ταινίες σακχάρου) αφού στα αγροτικά Ιατρεία δεν υπάρχουν ειδικευμένοι ιατροί οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι διότι έχουν ασφάλεια ΤΣΑΥ και δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα κατά την πιστοποίηση τους" καταγγέλλεται στο thebest.gr

H Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου αναφέρει ότι παρουσιάζονται ποικίλα προβλήματα στην πιστοποίηση των γιατρών αλλά και γενικά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ. "Οι γιατροί βιώνουμε την τρομοκρατία της πληροφορικής. Την Παρασκευή για παράδειγμα δεν μπορούσαμε να καταχωρήσουμε τις επισκέψεις λόγω αναβάθμισης του συστήματος. Η ιατρική πράξη καταδυναστεύεται από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ" τονίζει στο thebest.gr.

Eπιπρόσθετα, φέρνει ως παράδειγμα περίπτωση γιατρού η οποία έχει δύο επίθετα, το πατρικό της και του συζύγου της. Ωστόσο στον ΕΦΚΑ φαίνεται μόνο το ένα από τα δύο. Αυτό προκαλεί πρόβλημα στην πιστοποίηση και η γιατρός ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο.

"Τα προσωπικά στοιχεία σε ΔΟΥ , ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ πρέπει να συμφωνούν" διευκρινίζει η κ. Μαστοράκου.

1 σχόλιο:

  1. Στην ηλεκ. συνταγογράφηση σε πολλούς ασθενείς αντί για αριθμό μητρώου αναγράφεται ο ΑΜΚΑ και φαίνονται ανασφάλιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή