Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πρόβλημα στα barcode έχουν τα εμβόλια της ιλαράς και της γρίπης



Ταλαιπωρία για ασθενείς και φαρμακοποιούς

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των ασθενών και των φαρμακοποιών όταν αναζητούν και χορηγούν, αντίστοιχα, τα εμβόλια κατά της ιλαράς και της γρίπης.


Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ «όσον αφορά τα εμβόλια της ιλαράς, παρά το γεγονός ότι έγινε έκτακτη εισαγωγή λόγω της έξαρσης που παρατηρείται, οι πολίτες αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους γιατί δεν αναγνωρίζονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν διαφορετικό barcode από αυτόν που αναγνωρίζει το σύστημα. Για τα αντιγριπικά εμβόλια, το πρόβλημα παρουσιάζεται γιατί το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θεωρεί τα δυο τετραδύναμα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά διαφορετικά , ενώ έχουν ακριβώς την ίδια σύνθεση». 

Το αποτέλεσμα είναι να μην καλύπτεται ο πληθυσμός άμεσα σε περίπτωση έλλειψης του ενός εμβολίου και να μην δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασης του, από το άλλο όμοιο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ενημερώσει ήδη τον ΕΟΦ για το θέμα, ο οποίος συνηγορεί σε αυτό, αλλά δυστυχώς η επίλυση του κολλάει στην γραφειοκρατία.

1 σχόλιο:

  1. Για τα εμβόλια της γρίπης αναζητείστε την δραστική ουσία ως εξής :

    FLUARIX TETRA : A/SWITZERLAND COD.......1052
    VAXIGRIP TETRA: B/MASSACHUSSETTS COD.....1019
    Το πρόβλημα έγκειται στην ονοματολογία των τύπων του ιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή