Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ιλαρά: Εξι γιατροί σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία προσβλήθηκαν από τον ιό



- Έξι γιατροί μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων της Αθήνας έχουν προσβληθεί από τον ιό της ιλαράς - 60 συνολικά τα κρούσματα ιλαράς μέσα σε 20 ημέρες - Η κατάσταση θα δυσκολέψει με την πρώτη αλλαγή του καιρού!

NEWSIT.GR

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της εξάπλωσης ασθενειών που θεωρούνταν ξεχασμένες όπως η ιλαρά.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το in.gr, τουλάχιστον έξι γιατροί μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων της Αθήνας έχουν προσβληθεί από τον ιό της ιλαράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν γεννηθεί μετά το 1970.

Αυτό σημαίνει ότι ή ήταν ανεμβολίαστοι ή είχαν κάνει κατά την παιδική ηλικία μόνο μια δόση του εμβολίου που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή.

Το πρώτο εμβόλιο για την ιλαρά ήταν μονοδύναμο και τα παιδιά δεν έκαναν δύο δόσεις όπως σήμερα.
Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα ιλαράς

Τα περιστατικά ιλαράς αυξάνονται συνεχώς και μόνο τους τελευταίους 4 μήνες έχουν δηλωθεί τουλάχιστον 160 με τα 60 να είναι το τελευταίο 20ημερο.

Για να καταλάβει κανείς την κλιμάκωση των κρουσμάτων, τα τελευταία τρία χρόνια είχαν δηλωθεί στην Ελλάδα 2 περιστατικά!
Εμβολιαστείτε! Μην υποτιμάτε την ιλαρά

Η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει και τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν με την πρώτη αλλαγή του καιρού.

Είμαστε σε φάση επιδημικής έξαρσης ιλαράς στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο επιπλέον εξάπλωσης της στη χώρα μας είναι υπαρκτό, προειδοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής του τομέα Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας εξηγεί ποιοί πρέπει να εμβολιαστούν για την ιλαρά.

Η σύσταση δεν αφορά μόνο παιδιά αλλά και πολλούς ενήλικες.

Τι μπορεί να προκαλέσει η ιλαρά

Σε υπολογίσιμα ποσοστά μπορεί να προκαλέσει ωτίτιδα, πνευμονία, εγκεφαλίτιδα και άλλες ακόμη επιπλοκές, που καμιά φορά μπορεί να έχουν πολύ σοβαρή ή και μοιραία εξέλιξη.

Η ιλαρά, εκτός από το ενδεχόμενο των σοβαρών επιπλοκών, έχει την ιδιαιτερότητα της μεγάλης μεταδοτικότητας.

3 σχόλια:

  1. Η ύβρις εναντίον των ιατρών θα οδηγήσει στο να πεθάνουμε όλοι σαν τα σκυλιά από ασθένειες που σπανίζουν ακόμα και σε χώρες του τρίτου κόσμου. Δόξα και τιμή πρέπει στους κ. Ξανθό, Πολάκη και Μπερσίμη για αυτή μας την κατάντια αλλά και στους Προέδρους των ΙΣ και του ΠΙΣ όπως και σε όλους τους ιατρούς που άφησαν να εξελιχθεί η υγεία στην Ελλάδα με αυτόν τον άθλιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή