Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Το φθινοπωρινό ραντεβού με τους Θεσμούς


Με την Υγεία καταπιάνονται σήμερα το πρωί οι Θεσμοι. Στο ραντεβού μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών μας, του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των υπόλοιπων φορέων αναμένεται να εξεταστούν όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Κυρίαρχο, ωστόσο, αναμένεται να είναι η πορεία υλοποίησης της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να ζητήσουν συγκεκριμένα στοιχεία για το τελικό χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των ΤοΜΥ, την εξέλιξη της προκήρυξης για τη στελέχωση τους και το βαθμό ανταπόκρισης των επαγγελματιών υγείας.

Άλλωστε, οι ενδείξεις προκαλούν μάλλον προβληματισμό για το ενδιαφέρον που έδειξαν τελικά οι γιατροί, για να στελεχώσουν τις νέες δομές της ΠΦΥ. Αυτό άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος έκανε λόγο για ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στην επαρχία και στα νησιά, αναφερόμενος στις ΤοΜΥ της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα από τις 25 ΤοΜΥ που θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη, οι αιτήσεις που έγιναν αρκούν για να στελεχωθούν μόλις 15 με 20 (διαβάστε εδώ).

Επισήμως, η Αριστοτέλους αναφέρει πως η επεξεργασία των αιτήσεων δεν έχει ολοκληρωθεί, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιοτητα. Οι Θεσμοί, όμως, αναμένεται να απαιτήσουν σαφέστερη εικόνα.

Στις συναντήσεις που θα διεξαχθούν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα τεθεί άλλο ένα «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο λόγος για το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Τεχνολογίας Υγείας, την πλήρη σύσταση του οποίου αξιώνουν οι Θεσμοί. Η Αριστοτέλους επιχείρησε να «προσπεράσει» το εμπόδιο και να κερδίσει χρόνο συστήνοντας μια μεταβατική επιτροπή, που θα λειτουργεί έως τη σύσταση του κέντρου τον Ιούλιο του 2018. Αν και η επιτροπή έπρεπε να έχει συσταθεί έως τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, με το Υπουργείο Υγείας να υποστηρίζει πως θα κλείσει άμεσα, πιθανώς και τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το σχετικό προσχέδιο είναι ήδη έτοιμο (διαβάστε εδώ).

Από τις συζητήσεις με τους Θεσμούς, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζητήματα ΕΟΠΥΥ. Τα οικονομικά του Οργανισμού θα εξεταστούν και πάλι, με την κουβέντα να αναμένεται να στραφεί, πέρα από την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την ομαλοποίηση των πληρωμών, στο θέμα των δαπανών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην ατζέντα της συνάντησης, στο πεδίο του ΕΟΠΥΥ, θα κυριαρχήσει η πορεία της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης και το ύψος του νοσοκομειακού claw back, όπως επίσης και το σύνολο του claw back και του rebate για όλους τους παρόχους του Οργανισμού. Να θυμίσουμε πως, μόνο για την εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, το claw back έκλεισε στα 180 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, έναντι 216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ το rebate, το οποίο ανήλθε στα 220 εκατ. ευρώ το πρώτο 6μηνο του έτους, από 165 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περσινό διάστημα (διαβάστε εδώ).

Επιστολή ΣΦΕΕ

Το ζήτημα της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης συνιστά, μάλιστα, το διαρκή πονοκέφαλο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με βασικό πρόβλημα την απουσία στοιχείων για την εξέλιξη και διαμόρφωση της. Στο θέμα επανέρχεται ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) αποστέλλοντας ακόμη μια επιστολή στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης.

Η ανάγκη του ΣΦΕΕ να καταφύγει σε αυτή την επιστολή προκαλεί μάλλον προβληματισμό, αν αναλογιστούμε αφενός ότι, ο Σύνδεσμος εκπροσωπείται στην επιτροπή και αφετέρου ότι, ο ρόλος της Επιτροπής είναι ακριβώς αυτός: να παρακολουθεί τη Δαπάνη…

Ωστόσο, συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία της δαπάνης και τον υπολογισμό του ποσού της υπέρβασης φαίνεται να μην έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή και για αυτο ο ΣΦΕΕ ζητάει εκ νέου την παροχή στοιχείων που αφορούν στην συνολική φαρμακευτική αγορά (εξωνοσοκομειακή και νοσοκομειακή). Όπως τονίζεται στην επιστολή, μάλιστα, “μέχρι στιγμής η Επιτροπή δεν έχει ασχοληθεί με το βασικό και κύριο αυτό έργο, δεδομένου ότι κάποια στοιχεία που περιήλθαν αποσπασματικά στην Επιτροπή , δεν ήταν επαρκή για περαιτέρω επεξεργασία”.

Όπως εξηγεί ο ΣΦΕΕ τα συνολικά στοιχεία αυτά και η έγκαιρη επεξεργασία τους “είναι απαραίτητα στις φαρμακευτικές εταιρείες τόσο για τον σχεδιασμό των προϋπολογισμών τους όσο και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους , τα οποία και αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά, μιας εμπορικής οργάνωσης – η οποία επιπλέον καλείται να πληρώσει σημαντικές επιστροφές ( Rebate & Claw back ) – με πρωταρχικό σκοπό τη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών, μέσω ορθολογικής κλινικής πρακτικής και σε ένα βιώσιμο σύστημα Υγείας”.

30 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα για τα ΤΟΜΥ έχει λύση . Οπως και για τα νοσοκομεία επίσης που είναι υποστελεχωμένα . Χρειάζεται να καταργηθεί η μονιμότης και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Στην εποχή μας και στην κατάστασή μας ,οι μισθοί της πτωχευμένης χώρας δεν είναι δίκαιοι για το γιατρό. Αν και υπάρχει αρκετή σαβούρα πού θα βολευόταν σε μιά τέτοια θέση ,είναι ριψοκίνδυνο για την πολιτεία λόγω και του χαμηλού ήθους τους να έχει περιπέτειες με κομπίνες για την βελτίωση των αποδοχών τους. Στή ΠΦΥ και στα ΤΟΜΥ χρειάζονται συμβασιούχοι ,με ωράριο, χωρίς πλαφόν στον αριθμό των ασθενών ,που θα έχουν και το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου. Εξυπακούεται οτι πρέπει να καταργηθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά ιατρεία των 200 περιστατικών, που δεν απέδωσαν εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους,λόγω ..συμπληρωμένους,και απεδείχθη ιδιέταιρα κοστοβόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αντράκι μου νεο ΙΚΑ ορέγεσαι...

      Διαγραφή
    2. Ο τρολιας ,9.50 κανει οτι δεν γνωριζει πως καμια πολιτισμενη χωρα του κοσμου δεν εχει γυφΤΟΜΥ ! Οσο για τους συμβεβλημενους, ειναι οι μονοι που εξυπηρετουν και δινουν λυσεις ! Μονο ηλιθιος θα προσλαμβανε χιλιαδες νεους υπαλληλους καο θα φορτωνοταν και λειτουργικα εξοδα ενω δεν εχει δεκαρα τσακιστη ! ΚλαρινοΤΟΜΥ καπουτ !

      Διαγραφή
    3. Παμφτηνοι οι συμβεβλημενοι μπροστα στις σταυλοΤΟΜΥ !

      Διαγραφή
    4. ΚΟΣΤΟΒΟΡΟ ; ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΛΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΙΓΚ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΕΟΠΥΥ, ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ Π/Θ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ! ΚΟΣΤΟΒΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ 270 ΚΤΙΡΙΑ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΡΕΥΜΑ/ΝΕΡΟ/ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ/ΕΠΙΠΛΩΣΕΙΣ/ΕΞΟΠΛΙΣΕΙΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ .....2000 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ.....30% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !!!) ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ! ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ......

      Διαγραφή
    5. Κλοουνοπροβοκατπρα 9.50 , επειδη οι 270 κτηνιατρικες ΤΟΜΥ θα καλυπτουν το .....30% του πληθυσμου (πως αραγε, θα βαλετε.....μπραβους να διωξουν τους υπολοιπους?)θα κανω συγκριση με το 30% των συμβεβλημενων δηλαδη 1800 ! 1800 συμβεβλημενοι επι 200 (πολλοι δεν τις συμπληρωνουν !) = 360000 επισκεψεις επι 8 € καθαρα γυρω στα 2,88 εκ. € μηνιαια ! 270 τσαντιροΤΟΜΥ επι 5000 € ενοικιο η διαφυγοντα κερδη απο πιθανη ενοικιαση αν το κτιριο ειναι κρατικο (σιγα την τιμη !) = 1,35 εκ. € μονο για ......τα κτιρια ! 1200 γιατροι απο 1500€ δηθεν.....καθαρα (ετσι δεν λετε?)= αλλο 1,8 εκ. € για μισθους ιατρων ! Και απο ......800€ θα σου πω εγω για τους αλλους 2000 διοικητικους κλπ αλλα 1,6 εκ. € !!! Εισαι ηδη στα ......διπλα χωρις λειτουργικα και αναλωσιμα ; Ειστε λοιπον ΨΕΥΤΕΣ και ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ .....απλα !

      Διαγραφή
    6. Η μανια να κλεισετε τους συμβεβλημενους ( αδυνατον διοτι ο κοσμος μονο εκει εξυπηρετειται δωρεαν !) εχει να κανει με το οτι οσο λειτουργουν η συγκριση με τις τριτοκοσμικες σας κτηνιατρικες γυφΤΟΜΥ ειναι......ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ !

      Διαγραφή
    7. Τι σχέση έχει το ΙΚΑ κοριτσάκι μου;; Εσύ στο ιατρείο σου σήμερα έχεις το δικαίωμα, που δεν υπήρχε παλιά, να γράφεις φάρμακα , εξετάσεις, γνωματεύσεις , γιά όλα τα ταμεία. Οι ασθενείς απολαμβάνουν πολυτέλεια, καθαριότητα ,γραμματέα , δερμάτινους καναπέδες, φρέσκα λουλούδια, περιοδικά μόδας , μουσική , κλιματισμό, χαμόγελα, ρεβερέντζες, ραντεβού για πάλι τα ίδια σε λίγο καιρό, και επίσκεψη όσο νομίζεις με ή χωρίς POS . Αν είσαι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΠΥ ,1-2 μέρες 200 φορές το δεκάρικο για κοινωνική αλληλεγγύη . Ασε λοιπόν τα δεκάρικα τα εξευτελιστικά ,που είναι μικτά και δεν μένει παρά πεντόεβρο, για κανέναν άλλο να δουλεύει ωράριο κάθε μέρα ,με ακαθόριστο αριθμό ασθενών , για να μην επιβαρύνεσαι και με λειτουργικά έξοδα. Οσο για τους ασθενείς , θα ταλαιπωρούνται όπως στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ,αλλά δεν θα πληρώνουν επίσκεψη. Εσύ για ποιούς νοιάζεσαι τώρα για τούς γιατρούς που θα δουλεύουν πολύ, ή για τους ασθενείς που δεν θα έχουν πολυτέλεια;

      Διαγραφή
    8. Εσύ για ποιον νοιάζεσαι τρολιά 1.56? Εμείς και για τους δύο !

      Διαγραφή
    9. Εμάς μας ενδιαφέρει τόσο ο γιατρός που με το μονοπώλιο του χρΕΟΠΥΥ στις μεγάλες πόλεις αν δεν είναι γόνος θα χαθεί όσο και η εξυπηρέτηση του ασθενούς/ασφαλισμένου! Εσένα εγκάθετε, τι σε ενδιαφέρει ακριβώς;

      Διαγραφή
    10. Η συκοφαντία των 200 επισκέψεων σε 1-2 ημέρες δεν σώζει τις βοθροΤΟΜΥ σας που .....τελείωσαν πριν καν ανοίξουν ! Και όσες ανοίξουν φιαφήμιση για τους συμβεβλημένους θα είναι , που πάρτο χαμπάρι θα είναι ΠΑΝΤΑ η ραχοκοκαλιά της ΠΦΥ , διότι μόνο αυτοί έχουν τις υποδομές και την διάθεση να δουλέψουν φτηνά και υπεύθυνα! Οι μη συμβεβλημένοι στοιχίζουν ! Οι ΤΟΜΥ δεν είναι ούτε για τα ......κατοικίδια ! Άρα.....μετρήστε και ξαναμετρήστε τις αιτήσεις .....κορόιδα μήπως και.....αυγατίσουν !!!

      Διαγραφή
    11. Φάγατε πολύ ξύλο με την φαιδρή σας προκήρυξη , έτσι ? Δεν μπορείτε με ......τίποτα να το ξεπεράσετε ! Περαστικά .....τεμπελχανίδιο του ΥΠΥΓ και συμπλήρωσε επιτέλους το φύλλο .....αξιολόγησης ! Δεν είναι ντροπή και ας έβγαλες μόνο το .....Δημοτικό !

      Διαγραφή
    12. Φτηνέ συκοφάντη από το pay roll του χρΕΟΠΥΥ, όχι δεν θα αφεθεί η ΠΦΥ έρμαιο στις σοβιετικές .....ονειρώξεις σας! Την πρώτη σφαλιάρα την φάγατε αλλά τα χειρότερα .....έπονται ! Ονειρευτείτε......γυφΤΟΜΥ εσείς καθώς ......κουδουνίζουν τα άδεια κεφάλια σας από την φάπα !

      Διαγραφή
    13. Πως πάει ; Καταφέρατε να να κάνετε την πολύ δύσκολη διαίρεση αριθμός αιτήσεων δια αριθμός γιατρών που χρειάζονται για ΤΟΜΥ-στάνη ; Μάλλον ζορίζεστε από ότι καταλαβαίνω !

      Διαγραφή
    14. Απελπισμένε ΙΚΑτζή 1.56 , το χάσατε το παιγνίδι! Η υπεροχή των συμβεβλημένων μπροστά στις χάντρες και τα καθρεπτάκια σας είναι συντριπτική ! Άντε.....γεια και χώνεψέ το ΙΚΑ και βοθροΤΟΜΥ ΤΕΛΟΣ !

      Διαγραφή
    15. Φαιδρε 1.56 οι σκηνες του Ψαλτη θα ωχριουν μπροστα την κωμωδια ΠΦΥ-ΤΟΜΥ που σκηνοθετειτε εσεις στο ΥΠΥΓ ! Διοτι οι 270 γυφΤΟΜΥ σας υποτιθεται οτι θα εξυπηρετουν το 30% του αστικου πληθυσμου ! Ποιος ομως θα εμποδιζει το υπολοιπο .....70% να παει; Κανεις ! Αντιλαμβανεται κανεις την εικονα με τα αδεια απο εξοπλισμο/αναλωσιμα ......τσαντηρια, με τους ρωσοποντιακ/αποτυχημενους να εχουν να αντιμετωπισουν.....ορδες ασθενων χωρις τιποτα ουτε ακτινογραφιες ουτε εργαστηριακα (η κεντρικη συλλογη απο πολλες ΤΟΜΥ σε ......ενα ετγαστηριο μονο ειρωνικο υπομειδιαμα προκαλει!)! Θα πεσει πολυ.....ξυλο, θα γελασει ο καθε πικραμενος , θα κανουν παρτυ τα καναλια και εμεις ως συμβεβλημενοι σας ευχαριστουμε προκαταβολικα για την δωρεαν .....διαφημιση ! Θα περασουν.....δεκαετιες για να αρθρωσει καποιος ξανα κουβεντα για Δημοσια Δομη Υγειας !

      Διαγραφή
    16. Οπως τα λες 10:38 ! Οι γυφΤΟΜΥ θα είναι για το 30% του αστικού πληθυσμού. Αλλά τι θα γίνει αν πάει και το υπόλοιπο 70% ;;; Χαμός !! Αλλά γιατί να πάει;;;;; Δεν θα έχει κάπου μέσα στο άστυ ΄, ένα συμβεβλημένο- διαφημισμένο γιατρό να τον εξετάσει,να του εξηγήσει, να του συστήσει τι να κάνει δωρεάν με τις 200 επισκέψεις;; Τι ορδές βλέπεις εσύ στις στάνες;; Εδώ με τη δωρεάν διαφήμιση που θα γίνει θα πέφτει ξύλο στα ιδιωτικά. Αλλά τώρα τι φταίει και ετοιμάζονται όλοι για το γυφΤΟΜΥ;; Μήπως μέσα σε όλες τις άλλες ανέσεις να βάλετε και κάτι ακόμα πχ λαχειοφόρο αγορά. 20 ασθενείς να κερδίζουν ένα ταξίδι !! (Οχι για τον άλλο κόσμο ... )

      Διαγραφή
  2. Κάποια πολιτισμένη χώρα της Δύσης με ΤΟΜΥ , τρόφιμε του χρΕΟΠΥΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ 1.56΄ΜΜ , Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΑΣ ΤΟΜΥ ΣΤΟΝ.....ΑΓΥΡΙΣΤΟ ! ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΗΡΕΣ ΠΟΔΙ ΑΠΟ .....ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ .....ΚΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ .....ΜΕΡΙΑ !
    ΥΓ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩς ΠΛΗΡΩΣ .....ΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ασθενείς απολαμβάνουν πράγματι όσα λες και εξυπηρετούνται δωρεάν , σωστά και υπεύθυνα ! Για αυτό και δεν θα επιλέξουν ποτέ ....γυφτοκαταστάσεις σαν αυτές που πήγατε να στήσετε ! Εσύ τι ζόρι τραβάς να τους βάλεις να ταλαιπωρηθούν σε ουρές στα υποστελεχωμένα, χωρίς υλικά, τίγκα στο γρηγορόσημο και το φακελάκι Νοσοκομείο ? Σου μειώθηκαν τα.....μπαξίσια ? Κατάλαβαν ότι εκεί τους πουλάτε φύκια για.....μεταξωτές κορδέλες ? Όχι αστείε τύπε, ο ασθενής θα τα έχει όλα και θα επιλέγει ! Αλλά αυτό ακριβώς φοβάστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφε 1:32 Τι μαθηματικά είναι αυτά;; Τι συγκρίνεις ήθελα να καταλάβω και δεν μπόρεσα. Το 30% του πληθυσμού ,που θα εξυπηρετούν τα ΤΟΜΥ , με το 30% των συμβεβλημένων γιατρών;; Δηλαδή το σύνολο των συμβεβλημένων γιατρών καλύπτει και εξυπηρετεί ΟΛΟ το πληθυσμό...10.000.000 Ελληνες και λοιπούς;;; ΕΕΕΕΕΕ...... τότε εξηγείται γιατί είσαστε συμπληρωμένοι απο τη 2-3 μέρα του μήνα. Αυτό λοιπόν είναι !! Εξυπηρετείτε ολο το πληθυσμό σε 2 μέρες ,με τις δωρεάν επισκέψεις και μετά ....... τι κάνετε;;; Τους ξαναβλέπετε ιδιωτικά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ ΣΤΟ 80% ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.
      ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΤΕ ΕΑΝ ΕΙΣΤΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΦΥΓΕΤΕ ΟΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
    2. Οχι ΗΛΙΘΙΕ που επιμενεις να προσποιεισαι τον γιατρο σε ΟΛΑ εισαι αδιαβαστος !!! Δυσκολο για ......γιατρο ! Οι 5500 συμβεβλημενοι ειναι ετσι κατανεμημενοι ωστε να καλυπτουν τα 8 εκ. του αστικου πληθυσμου της χωρας (με κατα περιοχες ελλειψεις !) και αυτα θα πρεπει να καλυφθουν με ......800 ΤΟΜΥ πληρως η με 270 (ποτε !) κατα 30% ! Εννοειται πως εξυπηρετουμε σε συνθηκες πολυτελειας οποιον μας το ζητησει ! Το ιδιο θα κανουν και οι βιθροΤΟΜΥ ! Οποιον παει εκει θα (?) εξετασουν ! Ποιον αλλον ? Τι ......δεν καταλαβαινεις ? Σιγουρα εβγαλες το.....Δημοτικο ? Τα περι δυο ημερων ειναι επινοηση του χρΕΟΠΥΥ αλλα και αν ισχυαν πανευκολα θα τα σταματουσε και παντως τον προυπολογισμο δεν τον επιβαρυνουν ! Οι αχρηστες ΤΟΜΥ σας ειναι περα απο υγειονομικη και οικονομικη καταστροφη !

      Διαγραφή
    3. Τραβας μεγαλο ζορι να στειλεις τον κοσμο στις υποστελεχωμενες και υποεφοδιασμενες δημοσιες δομες του γρηγοροσημου , της φακελαρας , των ειδικευομενων , ετσι? Ουτε οι μισοι δεν συμπληρωνουμε τις 200 επισκεψεις στο τελος του μηνα Αρχιψευταρα! Οσο για τα μαθηματικα , δημοτικο εβγαλες; Τι δεν καταλαβαινεις;

      Διαγραφή
    4. Τι δεν κατάλαβες από τα μαθηματικά υπάλληλε του χρΕΟΠΥΥ με πλαστό πτυχίο που επέστρεψες το χαρτί αξιολόγησής σου ? Σε εσένα αναφέρομαι 10.42 ! Αν αντί να ζωγραφίζεις συννεφάκια στο σχολείο όταν η δασκάλα σου έκανε αριθμητική , παρακολουθούσες με προσοχή θα ......καταλάβαινες ! Πληροφοριακά ......γιατρέ, τόσο οι συμβεβλημένοι όσο και οι εικαζόμενες ΖΩΟΤΟΜΥ καλύπτουν τον αστικό πληθυσμό , περίπου 7,5-8 εκ. ! Κατάλαβες .....αγράμματε ?

      Διαγραφή
    5. Εκτος χρΕΟΠΥΥ προβοκατορα 10.00 στις σημερινες συνθηκες ειναι μονο οι γονοι και οχι οι μαγκες ! Κανεις δεν μπορει να αντεξει το νταμπιγκ στην αγορα σε συνθηκες κρισης αν δεν ειναι βολεμενος ! Ο χρΕΟΠΥΥ δεν κανει χαρη ,επιδεινωνει το προβλημα χωρις αυτον οι γιατροι θα ζουσαν αξιοπρεπως !

      Διαγραφή
  6. Ναι αστειε ΜΗ συναδελφε το δικτυο των συμβεβλημενων ειναι πανω κατω κατανεμημενο σε ολον τον πληθυσμο και εξεταζει οποιον το ζητησει, το ιδιο θα κανουν οι ΤΟΜΥ και ας τις βαφτιζετε οτι δηθεν θα καλυπτουν το 30% !θελεις παλιοβλακα να συγκρινεις το 100% των συμβεβλημενων με τις ......800 βοθροΤΟΜΥ που πρεπει να κανετε για ΟΛΟΝ τον πληθυσμο ? Δεν θα αλλαξει τιποτα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,μεσα θα εισαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψευτη των 2 ημερων εξυπηρετουμε ΟΛΟ τον πληθυσμο ΟΛΟ τον μηνα με αριστο τροπο και εχουμε την προτιμηση του κοσμου ! Μια ματια στο site του χρΕΟΠΥΥ σε γελιοποιει απολυτα ! Σημερα 15 του μηνος η συντριπτικη πλειονοτητα των συμβεβλημενων εχει απειρα ραντεβου ελευθερα ! Οσο και να προπαγανδισετε οι συμβεβλημενοι θα μεινουν και απαντηση ΔΕΝ εδωσες για το υπερογκο κοστος των ΖΩΟΤΟΜΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΕ 10.42 ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ (ΔΗΘΕΝ !) ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΜΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσύ τρολιά 10.42΄κατ'αλαβες ότι για να καλύψετε τον αστικό πληθυσμό των 7-8 εκ. θέλετε ......850 γυφΤΟΜΥ με κόστος γύρω στα 17 εκ. ευρώ ΜΟΝΟ για τα πάγια όπως πολύ σωστά σου υπέδειξε ο συνάδελφος ? Αν βάλουμε και τα λειτουργικά /αναλώσιμα (ναι οι ΤΟΜΥ θα ......χτειάζονται και .....τέτοια!) θα φτάσεις τα 25 εκ. μηνιαία ! Αν βρεις κτίρια με 5 ......ψωροχιλιάρικα για αυτήν την δουλειά! Με αυτά τα χρήματα αποζημιώνεις ......12500 συμβεβλημένους ακόμη και αν συμπληρώσουν τις 200 επισκέψεις ! Αριθμός.....μυθικός, δεν θα έχεις ΠΟΤΕ 12500 ! Με δεδομένο ότι παρά τα συνειδητά ψέματά σου ο μέσος όρος επισκέψεων είναι 150-160 τον μήνα θα αποζημίωνες .......16500 συμβεβλημένους ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...... ΤΡΟΛΟΚΛΟΟΥΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή