Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών Οδοντιάτρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΙΟΠΦΥ)


Σχετική εικόναΤελευταία γίνεται λόγος για την αξιολόγηση προσωπικού, δομών αλλά και οργάνων, που απορρέει από την μνημονιακή δέσμευση. Η αξιολόγηση αυτή καθεαυτή είναι ένα θεσμικό εργαλείο που πρέπει η διοίκηση να το εφαρμόζει με θεσμοθετημένα κριτήρια και με σοβαρό τρόπο. Οι κριτές είναι αυτοί που πρέπει πρώτα να κριθούν και να πιστοποιηθούν, ώστε να προβούν μετά στην περαιτέρω αντικειμενική αξιολόγηση των υφιστάμενων τους. Τι γίνεται λοιπόν, αν οι κριτές είναι ανεπαρκείς ή δεν είναι σε θέση να κρίνουν? Βάσει νόμου οι ίδιοι θα κριθούν ανώνυμα από το προσωπικό τους. Πως λοιπόν διασφαλίζεται το αξιόπιστο της κρίσης τους? 


Από την άλλη η οποιαδήποτε εξέλιξη των συναδέλφων περνά πάντα μέσα από αξιολόγηση, την οποία όλοι επιθυμούμε. Η συσχέτιση της εξέλιξης με την αξιολόγηση, όπως αυτή προβλέπεται από το συγκεκριμένο νόμο , μας βρίσκει αντίθετους. Όπως αντίθετους μας βρίσκει και η πρακτική άλλων συλλόγων που δεν νομιμοποιούνται να δέχονται στο σύλλογο τους φύλλα αξιολόγησης με προσωπικά δεδομένα. Αυτό είναι η επιτομή της εκτροπής της θεσμικής συνδικαλιστικής δραστηριότητας. 

Συνάδελφοι η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, παλεύει ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο που με τροπολογία κατατίθεται στη Βουλή και συμμετέχει σε όλες τις μορφές δράσης που θα κοινοποιηθούν άμεσα από την ΑΔΕΔΥ. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Ο Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας

Χάρις Μπούρος  Μαρία Γώγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου