Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

"Καμπανάκι" από Ρέγκλινγκ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές«



Αγωνία για τις καθυστερήσεις

Μήνυμα» για την καθυστέρηση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών έστειλε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου στη διάρκεια συνέντευξης στο Λουξεμβούργου.


Για το θέμα που εξετάζεται στο σημερινό Euro Working Group, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι «δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία για τις πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών έως το τέλος Σεπτέμβρη, θα χρειαστούν ακόμα περίπου τέσσερις εβδομάδες . Υποθέτω ότι θα έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας στο τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να εκταμιεύσουμε»!

Με τη δήλωση αυτή επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του protothema.gr που ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας της υπο-δόσης των 800 εκατ. ευρώ αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να απορροφήσει 1,2 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους αποδεικτικά στοιχεία ως το τέλος Οκτωβρίου.

Μετά την 31η του Οκτωβρίου, η δόση χάνεται και επιστρέφει στον «κουβά» των γενικών διαθεσίμων του ESM προς την Ελλάδα από το μνημόνιο των 86 δισ. ευρώ και για να τη διεκδικήσει ξανά η χώρα μας πρέπει να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018 εκτίμησε ότι αυτό είναι δυνατό εφόσον εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της Ελλάδας, έστειλε όμως μήνυμα ότι η εποπτεία μετά τη λήξη του προγράμματος θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου