Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Παρασκήνια: Ο πρόεδρος του ΠΙΣ και οι άλλοι…



Δ.ΕΥΘ.

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο από την υπόγεια διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους γιατρούς για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια.

Μία διαμάχη άνευ προηγουμένου είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες στους κόλπους των γιατρών.

Αιτία το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που φέρνει σοβαρές ανατροπές στο επάγγελμα των γιατρών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι ζήτησαν την απόσυρσή του και συζήτηση από νέα βάση, κάτι που βέβαια δεν έγινε αφού το νομοσχέδιο ψηφίστηκε εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης (τέλος Ιουλίου).

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ

Κι ενώ όλοι τάσσονταν εναντίον των αλλαγών, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, φάνηκε μάλλον συγκαταβατικός στα μάτια των συναδέλφων του οι οποίοι τoν μέμφονται από τότε, πως …ξεπούλησε τον κλάδο και ότι ήταν ανεπαρκής.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ είναι γνωστός … «αυλοκόλακας» του κάθε υπουργού και προκειμένου να εξασφαλίσει την παράταση της θητείας του, δέχτηκε το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια ώστε να περάσει το άλλο με τους ιατρικούς συλλόγους.

Βέβαια ο κ.Βλασταράκος ως πιο ψύχραιμος και ειδήμων επιχειρεί πάντα να συγκεράσει τις απόψεις των γιατρών με αυτές του υπουργείου Υγείας.

Ίσως γι’ αυτό πολλοί να τόν κατηγορούν για στενές φιλικές σχέσεις με τον υπουργό υγείας.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κ.Βλασταράκος συνομιλεί και είναι σε ανοικτή γραμμή κάθε φορά που υπάρχει ένα μεγάλο θέμα υγείας, με τον υπουργό.

Τώρα ποιος θα επικρατήσει σε αυτόν τον άτυπο «αγώνα» το μέλλον θα το δείξει…

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στη δημοσιογράφο που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι μεγάλοι ιατρικοί σύλλογοι είχαν και αυτοί ήπιες αντιδράσεις που εκφράστηκαν με απλά δελτία ενώ διακυβεύεται η τύχη πολλών ελευθεροεπαγγελματιών συναδέλφων

    ΑπάντησηΔιαγραφή