Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΙΣΗ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ηράκλειο, 18/08/2017
Αριθμ. Πρωτ.: 1289

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Μπερσίμη
ΚΟΙΝ/ΣΗ:
Π.Ι.Σ.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή σας αναβάλλατε την απόφασή σας για εφαρμογή 20 ραντεβού ανά ημέρα με ύπαρξη προκαθορισμένου ωραρίου και ελάχιστο χρόνο επίσκεψης τα 15 λεπτά στους ασφαλισμένους σας για την 1η Σεπτέμβρη.

Ο χρόνος λειτουργίας του κάθε ιδιωτικού ιατρείου είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου και μέσα στα χρονικά πλαίσια αυτά εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας τους οποίους δε διακρίνουμε σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και μη. Η ύπαρξη ημερήσιου πλαφόν αποτελεί άλλο ένα δείγμα της υγειονομικής χρεωκοπίας και δε συνάδει με την ιατρική δεοντολογία και ευθύνη.

Με ποιό επιστημονικό κριτήριο εισάγετε χρονικό περιορισμό στην επίσκεψη; Ελάτε εσείς να εξηγήσετε στους ασθενείς οτι ανεξάρτητα του προβλήματός τους θα πρέπει να περιμένουν να εξετασθούν μέσα στα αυστηρά χρονικά και αριθμητικά όρια που θέτετε. Και επιτέλους καταλάβετε οτι είμαστε γιατροί και όχι λογιστές. Ασχολούμαστε με ασθενείς και όχι με νούμερα.

Για τους λόγους αυτούς και μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ ζητάμε αναστολή εφαρμογής της οδηγίας μέχρι να οριστικοποιηθούν οι νέοι όροι συνεργασίας μας με τον οργανισμό.

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης Γεώργιος Κοχιαδάκης

Ο Συντονιστής Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Νικόλαος Λαθουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου