Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Λουράντος: Έκθετος ο ΕΟΠΥΥ για τις μη πληρωμές των αναλωσίμων



Την πολιτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και την στάση της ειδικότερα στο θέμα της τακτοποίησης των πληρωμών των φαρμακοποιών για τα αναλώσιμα, στηλιτεύει εκ νέου ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Onmed.gr

Ειδικότερα, ο κ. Λουράντος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως «υπάρχει προσπάθεια να υπονομευτεί η κινητοποίηση του ΦΣΑ, ο οποίος έχει προχωρήσει σε άρση της πίστωσης των αναλωσίμων υλικών προς του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Αυγούστου, σημειώνοντας πως η διοίκηση του Οργανισμού, ακολουθεί την τακτική του διαίρει και βασίλευε».

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, σχολιάζει: «εντύπωση και αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η προσπάθεια εσωτερικών κύκλων του κλάδου σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, να σαμποτάρουν την κινητοποίηση του ΦΣΑ, κοινοποιώντας σκαναρισμένα έγγραφα του ΕΟΠΥΥ που... «αποδεικνύουν» ότι οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κανονικά, και πως όσοι δεν πληρώνονται, αυτό γίνεται επειδή δεν... προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους! Εκτός του ότι αυτό αποτελεί ηθελημένη παραπληροφόρηση, είναι προφανές και αποδεδειγμένο ότι για την καθυστέρηση των πληρωμών ευθύνεται αποκλειστικά ο ΕΟΠΥΥ με τις παλινωδίεςκαι την προχειρότητά του».

Ο κ. Λουράντος προσθέτει ακόμη, πως για όλα τα υπόλοιπα επίσης σημαντικά προβλήματα του κλάδου όπως οι τιμές αναλωσίμων, οι απορρίψεις συνταγών, οι κόφτες κατά τη συνταγογράφηση, οι επιλεκτικές πληρωμές αλλά και το rebate των αναλωσίμων, δεν υπάρχει καμία αναφορά από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ. Γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την πορεία των επιχειρήσεων του κλάδου, που αγνοούν παντελώς το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Καταλήγει δε ρωτώντας, εάν θα επιτευχθεί η διαβεβαίωση της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ ότι εντός του Αυγούστου θα πληρωθεί και ο μήνας Μάρτιος, όταν ακόμη υπάρχουν φαρμακεία απλήρωτα για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Να θυμίσουμε πως για τον Ιανουάριο παραμένουν απλήρωτα 544 φαρμακεία και για τον Φεβρουάριο 977 φαρμακεία στην Αττική.

Εν τω μεταξύ, το Δ.Σ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στη συνεδρίασή του στις 2 Αυγούστου, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 16/9/2017 ημέρα Σάββατο με μία μεγάλη ατζέντα, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα των αναλωσίμων, για το οποίο όπως αναφέρει, στηρίζει απόλυτα τη στάση των φαρμακοποιών.

1 σχόλιο:

  1. Μπαταχτσιμης: ειμαι.....πανεξυπνος και κοροιδευω τους παντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή