Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Που και πως θα γίνονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας! Όλη η διαδικασία

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Repott

Διαγνωστικές εξετάσεις δωρεάν σε πολλά σημεία της χώρας θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας.

«Τις απλές εξετάσεις τοπικά και για σοβαρές στα κεντρικά»! Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν στο υπουργείο Υγείας και δημιουργούν στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ένα δίκτυο εργαστηρίων που όμως θα ενώνεται με τα κεντρικά εργαστήρια αναφοράς όπου και θα γίνονται οι σοβαρές διαγνωστικές εξετάσεις και θα δίνονται και τα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχεδιασμό του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας, σε κάθε Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) ή και Κέντρο Υγείας θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν τις απλές τους εξετάσεις ή να δίνουν αίμα προς εξέταση.

Ωστόσο στο νέο σύστημα θα λειτουργούν Κεντρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) όπου και θα συγκεντρωθούν τα μεγάλα μηχανήματαγια πιο εξειδικευμένες εξετάσεις όπως μαγνητική και αξονική, ενώ θα παραλαμβάνουν και τα δείγματα από τις τοπικές μονάδες.

Τα Κεντρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια θα παρέχουν διαγνωστικές υπηρεσίες εργαστηριακής και απεικονιστικής ιατρικής στις διασυνδεόμενες με αυτά Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στα Κεντρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια θα συγκεντρώνεται όλο το υλικό που θα συλλέγεται από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και στη συνέχεια θα αναλαμβάνει να πραγματοποιεί την εξέταση των δειγμάτων.
Για μαγνητική στα Κεντρικά

Όλα τα βασικά τμήματα και μηχανήματα θα είναι συγκεντρωμένα στα Κεντρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια, αφού στις τοπικές μονάδες θα γίνεται ουσιαστικά μόνο η λήψη δειγμάτων.

Γι αυτό τα Κεντρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια θα διαθέτουν:

-Εργαστηριακά Τμήματα, όπως Βιοπαθολογικό, Βιοχημικό, Αιματολογικό, Ανοσολογικό, Κυτταρολογικό, Γενετικής.

-Απεικονιστικά Τμήματα όπως Ακτινολογικό. Υπερήχων, Αξονικής και ΜαγνητικήςΤομογραφίας και Μαστογραφίας.

1 σχόλιο:

  1. AΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΕΣΩΜΕΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΜΠΑ.ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή