Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Νέα επιστολή φαρμακοποιών στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ: Επιταχύνετε τις διαδικασίες για να πληρωθούμε!


Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report.gr

Με νέα επιστολή τους οι φαρμακοποιοί ζητούν να πληρωθούν για τα αναλώσιμα για τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί εδώ και μήνες.

Με μια νέα επιστολή που περιλαμβάνει μάλιστα και μια… τελεσίδικη οδηγία προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να πληρωθεί ο κλάδος για τα αναλώσιμα και ειδικά αυτά του σακχαρώδη διαβήτη, που αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσό.

Συγκεκριμένα με επιστολή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη ζητά να επιταχύνει τις διαδικασίες της εκκαθάρισης ώστε να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος:

«Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την πορεία πληρωμών και προκειμένου να μην αποκλίνετε από τον στόχο αποπληρωμής έως το τέλος Αυγούστου, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο για τα Αναλώσιμα Σακχαρώδους Διαβήτη, τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής , καθώς επίσης και για τα φάρμακα Ιουνίου, σας καλούμε σε εντατικοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε κάθε υποβολή που εκκαθαρίζεται, να οριστικοποιείται, να ενταλματοποιείται και να αποπληρώνεται άμεσα, ανεξαρτητως χρόνου υποβολής».

Να σημειωθεί ότι Φαρμακοποιοί και ΕΟΠΥΥ παίζουν εδώ και καιρό το παιχνίδι με το σκύλο και τη γάτα. Οι μεν φαρμακοποιοί παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Γενάρη, ο δε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι είναι στη διαδικασία εκκαθάρισης. Διαβάστε χαρακτηριστικά ΕΔΩ: «Τι απαντά η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στους απλήρωτους γιατρούς και φαρμακοποιούς! Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών»

Προς ώρας πάντως οι φαρμακοποιοί είναι έξαλλοι και περιμένουν ακόμη να δούνε το χρώμα του χρήματος.

1 σχόλιο: