Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ανοίγουν οι φάκελοι 4500 γιατρών για μίζες από φάρμακα! Όλες οι λεπτομέρειες


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Φύλλο και φτερό γίνονται τα οικονομικά 4500 γιατρών για μίζες από φάρμακα

Στο κυνήγι 4500 γιατρών που πιθανώς να εμπλέκονται με μίζες από φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει δοθεί εντολή να εξευρεθούν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι 4500 γιατροί έχουν πάρει μίζες από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis, η οποία φέρεται να έχει δωροδοκήσει και αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια. Δείτε πως ξεκίνησε η υπόθεση ΕΔΩ: «Αναστάτωση στην αγορά φαρμάκου για καταγγελίες περί μίζας σε γιατρούς και αξιωματούχους! Τι απαντά η Novartis Hellas»

Επικοινωνία με …φάρμακα

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ερευνώνται οι περίοδοι κατά τις οποίες υπάρχει υποψία συναλλαγών μεταξύ γιατρών και φαρμακευτικών, ώστε να υπάρχουν και τα στοιχεία που να αποδεικνύουν σκάνδαλο στη φαρμακευτική αγορά.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει σηκώσει ψηλά τη σημαία κατά της διαπλοκής ειδικά στον τομέα της Υγείας, με πιο έντονα τα σημάδια του «πολέμου» μετά την υπογραφή του τελευταίου μνημονίου.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν βέβαια ότι μετά το νέο μνημόνιο, δίνεται βάρος σε διάφορα άσχετα θέματα που δε σχετίζονται με τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης όπως φορολογικά, ασφαλιστικά κλπ, με στόχο να αλλάξει η ατζέντα της επικαιρότητας.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι το τελευταίο διάστημα προκύπτουν θέματα όπως επιλογή με κλήρωση των σημαιοφόρων, τηλεοπτικές άδειες, αλλαγή ιδιοκτησιών σε ΜΜΕ κ.α.

Στόχος είναι κατά πολλούς, να στραφεί η κοινή γνώμη σε σκάνδαλα και άλλου τύπου θέματα, ώστε να περάσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα βαριά μέτρα που ψηφίστηκαν με το νέο μνημόνιο.
Στην εξεταστική 4500 γιατροί

Έτσι στόχος είναι όταν ξεκινήσει η εξεταστική επιτροπή της βουλής τη συζήτηση για τα φάρμακα και τις τιμολογήσεις τους και να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία τουλάχιστον για τους 4500 γιατρούς, που φέρονται να έχουν εισπράξει μίζες για να προωθήσουν συγκεκριμένα σκευάσματα. Άλλωστε το θέμα έχει …διαφημιστείδεόντως από την κυβέρνηση.


Αυτοί που έχουν μπει στο στόχαστρο είναι κυρίως οι μεγαλογιατροί, τους οποίους θέλει να παρουσιάσει με στοιχεία η κυβέρνηση, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ώστε να μπορέσει και να πάρει την επικοινωνιακή ρεβάνς.

Με βάση τους υπολογισμούς κυβερνητικών στελεχών στο HealthReport.gr, η συζήτηση για τα φάρμακα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, θα ξεκινήσει προς το τέλος του χρόνου και θα κρατήσει για μήνες.

Εξάλλου θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η εξέταση της υπόθεσης Σαλμά για τις τιμές των αρθροσκοπήσεων, ενώ θα ακολουθήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Άγριος πόλεμος Πολάκη-Σαλμά για τις τιμές στις αρθροσκοπήσεις! Όλες οι αποφάσεις που άναψαν φωτιές»
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι μίζες από τα φάρμακα

Προς ώρας πάντως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν εμπλοκή κυβερνητικών αξιωματούχων σε μίζες φαρμάκων, παρότι υπάρχουν διαθέσιμα emailπου δείχνουν συνομιλίες, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Γι αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ζητηθεί τις τελευταίες ημέρες να δοθούν στοιχεία από τις Αμερικανικές Αρχές που εξετάζουν αντίστοιχα την υπόθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου