Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Έρχονται νέοι στόχοι για τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ για το 2018! Οι νέες εντολές του υπ.Υγείας


Πέμπτη 31 Αύγουστος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέους στόχους θα πρέπει να βάλουν οι Διοικητές των Νοσοκομείων και για το 2018.

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί καλά καλά η αξιολόγηση των Διοικητών για το έτος 2017, θα πρέπει να εκδώσουν νέους στόχους τους οποίους θα κληθούν να υλοποιήσουν μέσα στο 2018.

Πρόκειται άλλωστε για το σχετικό νόμο περί στοχοθεσίας και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να έχουν καθορισθεί οι στόχοι για κάθε φορέα ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι λεπτομέρειες και οι στρατηγικοί στόχοι θα πρέπει να δοθούν στα νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ η απόφαση για τους στόχους των Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων εκδίδεται από τους Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων για τον τομέα αρμοδιότητάς τους έως την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ όμως ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείωνγια τους στόχους που είχαν τεθεί για το 2017.

Η αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση έγινε μάλιστα μέσα στον Αύγουστο με τους Διοικητές των Νοσοκομείων να καλούνται να απαντήσουν οι ίδιοι τι υλοποίησαν από τους στόχους που τους είχαν δοθεί. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr με όλες τις λεπτομέρειες της αξιολόγησης: «Αυγουστιάτικο crash test για τους Διοικητές των Νοσοκομείων! Ξεκίνησε η αυτοαξιολόγησή τους»

Πάντως έγκυρες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ήδη υπάρχει εικόνα και βαθμολόγηση για κάθε Διοικητή ξεχωριστά και ειδικά για αυτούς της Αττικής.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως αρκετοί έχουν πάρει …κακό βαθμό, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην κακή διαχείριση των οικονομικών των νοσοκομείων τους και στη μη εξόφληση των υποχρεώσεων τη στιγμή όμως που υπάρχουν τα κονδύλια.

1 σχόλιο: