Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Φάρμακα με κούριερ στο σπίτι αλλά με δικά σας έξοδα! Νέες οδηγίες προς ασθενείς

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Με έξοδα των ασθενών τα φάρμακα για βαριά νοσήματα θα μπορούν να αποστέλλονται στο σπίτι με κούριερ, αλλά με έξοδα των πασχόντων.

Γαλαντόμος…εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας, που χρωστά σε όποιον μιλά …ελληνικά.

Με απόφαση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους βαριά πάσχοντες που θέλουν να τους αποστέλλονται τα φάρμακα στο σπίτι λόγω δυσκολίας μετακίνησης, να χρησιμοποιούν κούριερ. Βέβαια τα έξοδα θα είναι δικά τους, καθώς ο Οργανισμός δεν εξασφαλίζει το κόστος και νίπτει τα χείρας του.

Ειδικότερα σε απόφαση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται πως στο πλαίσιο «βελτίωσης της εξυπηρέτησης χρόνιων πασχόντων ασθενών, ο Οργανισμός παρέχει τη δυνατότητα παραλαβής φαρμάκων από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με τη διαδικασία «κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων».
Εξυπηρέτηση με …γραφειοκρατία από τον ΕΟΠΥΥ

Βέβαια για να υλοποιηθεί αυτή η …διευκόλυνση από τον Οργανισμό ο χρονίως πάσχων θα πρέπει να ακολουθήσει και την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΠΥΥ ο ενδιαφερόμενος ασθενής, ο οποίος να σημειωθεί ότι θέλει τα φάρμακά του στο σπίτι λόγω αδυναμίας μετακίνησης ή άλλων προβλημάτων, πρέπει ωστόσο να πάει σε εταιρεία κούριερ πιστοποιημένη «με ιδία δαπάνη χωρίς εμπλοκή του Οργανισμού» όπως τονίζεται εμφατικά.

Στα γραφεία της εταιρείας κούριερ θα πρέπει να παραχωρήσει νόμιμη εξουσιοδότηση στο όνομα του εκπροσώπου της εταιρείας Ταχυμεταφορών. Προηγουμένως βέβαια θα πρέπει να έχει περάσει από ένα ΚΕΠ για να θεωρήσει την εξουσιοδότηση ή από το αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Την τελευταία φορά πάντως που ο ΕΟΠΥΥ είχε εμπλακεί με μεταφορές φακέλων των γιατρών και είχε δώσει οδηγίες για το τι θα πρέπει να αναγράφουν εξωτερικά στον φάκελο, είχε εκθέσει σε κοινή θέα όλα τα προσωπικά τους δεδομένα και τα χρήματα που διεκδικούσαν από τον οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr «Στον αέρα προσωπικά δεδομένα των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Μετά την αποκάλυψη βέβαια του HealthReport.gr, η Διοίκηση του Οργανισμού είχε σπεύσει να διορθώσει το λάθος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου