Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Εξεταστική για την υγεία: Έρχονται τα έργα και οι ημέρες της Παθολογικής Κλινικής του νοσ. Χίου



Στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία θα φτάσει το ζήτημα των προβλημάτων της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χίου από το μέλος της επιτροπής και βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου 
- Onmed

Όπως δήλωσε την Πέμπτη, 20 Ιουλίου ο βουλευτής, έχει ζητήσει τον φάκελο κατασκευής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Χίου, «προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια της μη επισκευής της παθολογικής κλινικής, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση του έργου, αλλά και πιθανές παραλείψεις διοικήσεων και πολιτικών προσώπωνπου σχετίζονται με το ζήτημα αυτό. Τα στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα προκύψουν θα τεθούν προς αξιολόγηση στο προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής».

Αυτή τη στιγμή, προσθέτει στην δήλωσή του, «γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες με την συνδρομή της διοίκησης της 2ης υγειονομικής περιφέρειας και του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μιχαηλίδης απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργου Επιτροπάκη, τονίζει ότι «οι ενέργειές του για την αντιμετώπιση του ζητήματος της παθολογικής κλινικής, καθώς και οι επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποίησε, έγιναν χωρίς στοιχειώδη στατική μελέτη του οικήματος και χωρίς τις ανάλογες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Ο βουλευτής καταλήγει δε συνιστώντας «σε όλους αυτούς οι οποίοι πετροβολούν αυτήν την στιγμή την διοίκηση και τα στελέχη του νοσοκομείου της Χίου περισσότερη αυτοσυγκράτηση, διότι σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες γι’ αυτούς εκπλήξεις».
Μέχρι τέλος του έτους το πόρισμα της Επιτροπής για την υγεία

Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία προχωρά κανονικά, και όπως είχε τονίσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα μήνα περίπου που είχε επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας, μέχρι τέλος του έτους, η Ολομέλεια της Βουλής, θα αποφασίσει για τις υποθέσεις.

Την ημέρα εκείνη, ο κ. Τσίπρας, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις υποθέσεις που εξετάζει η Εξετασττική Επιτροπή, (όπως ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν και υπόθεση Novartis) που ζημίωσαν το Δημόσιο, όπως είπε, αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο το ΕΣΥ. Μίλησε για «απόλυτο ευτελισμό και αναξιοπρέπεια ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, που φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, με αποτέλεσμα να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες και οι συγγενείς αυτών, να μην πληρώνουν ούτε τα νοσήλιά τους. Είναι ντροπή αυτά που προκύπτουν από την Εξεταστική Επιτροπή και αναδύουν δυσοσμία, ακόμη μεγαλύτερη από τους τόνους σκουπιδιών που είχαμε αυτές τις ημέρες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το astraparis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου