Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

«Έκρηξη» ΕΙΝΑΠ για τα ειδικά μισθολόγια των γιατρών

Από το 2010 μέχρι σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί λόγω των μνημονίων και της πολιτικής της Ε.Ε. έχουν χάσει το 48% – 52% των συνολικών τους εισοδημάτων. Αυτό επισημαίνουν τα μέλη ΔΣ της ΕΙΝΑΠ διεκδικώντας αναπλήρωση των εισοδημάτων αυτών και όχι ημίμετρα όπως η αύξηση των 100 ευρώ στο νέο ειδικό μισθολόγιο…

Healthweb.gr

Δείτε τι αναφέρουν από την ΕΙΝΑΠ:

Με το 4ο μνημόνιο έχασαν και πάρα πολλά συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η φορολογία εισοδήματος με συνέπεια οι πραγματικές απώλειες να ξεπερνούν το 55% των εισοδημάτων του 2010.

Χρόνια τώρα διεκδικούμε αναπλήρωση όλων των απωλειών με αγώνες πολιτικούς, συνδικαλιστικούς αλλά και με δικαστικά μέσα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει χρήματα στις τράπεζες και στους μεγάλους επιχειρηματίες, έχει αφήσει τα νοσοκομεία με σοβαρές ελλείψεις και τους μαχόμενους γιατρούς τους έχει καταδικάσει σε πολύ χαμηλά μισθολογικά επίπεδα.

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι δίνει αύξηση στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Δίνει ακαθάριστες αποδοχές από 100€ μέχρι 150€ ανά μήνα περίπου σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια –δηλαδή κάτω από 100€ καθαρά- και την ίδια ώρα έχει αυξήσει κατακόρυφα τη φορολογία εισοδήματος.

Στα εκκαθαριστικά των νοσοκομειακών γιατρών ο φόρος εισοδήματος έχει γίνει από τριπλάσιος έως τετραπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση;

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν άλλο δρόμο παρά το δρόμο του αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ουσιαστικές αυξήσεις, αναπλήρωση των απωλειών και ανατροπή της πολιτικής που δημιουργεί τη φτώχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου