Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Επεισόδια με ΑμεΑ στο υπουργείο Υγείας

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούν ανάπηροι, παιδιά με ειδικές ανάγκες, γονείς παιδιών ΑμΕΑ, αλλά και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή.

Όταν κατέβηκαν τα ρολά της εισόδου του υπουργείου, οι διαδηλωτές αντέδρασαν, τα ανέβασαν και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Βασικό τους σύνθημα, «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει: «Κόβουν θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα με τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας να κινδυνεύουν να μείνουν βαριά ανάπηροι ή να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε στο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής. Όταν, πριν από 40 και 50 χρόνια αυτά σε κάποιες χώρες ήταν εξασφαλισμένα και δωρεάν με υψηλή ποιότητα για το σύνολο των παιδιών, για το σύνολο των λαών, γιατί τα κράτη τους είχαν άλλο σύστημα και άλλες προτεραιότητες.

Διεκδικούν:

– Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη.

– Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

– Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.

– Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας.

1 σχόλιο:

  1. Να και μερικοί ακόμη ......κερδισμένοι ασφαλισμένοι μπαταχτσή Σωτηράκη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή