Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Επιστολή ΙΣΗρακλείου προς Υπουργό Εργασίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)

ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 28/07/2017
Αριθμ. Πρωτ. 1198

ΠΡΟΣ
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κα Έφη Αχτσιόγλου 

ΚΟΙΝ:

· κ.Αναστάσιος Πετρόπουλος, Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

· κ.Γεώργιο Χουλιαράκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών 

Aξιότιμη κυρία υπουργέ, 

Πριν μερικά χρόνια δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ ως ο αποκλειστικός φορέας περίθαλψης και ταυτόχρονα ανέλαβε και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των ταμείων προς τους ιατρούς. Μέχρι σήμερα σε αραιά χρονικά διαστήματα αυθαίρετα και μονομερώς, εξοφλούσε τμήμα των οφειλών του επιβάλλοντας ένα γενναίο «κούρεμα» πριν αυτές καταβληθούν.


Με την δημοσίευση της Υπουργικής απόφασης υπ΄αριθμ. 2/48342/ΔΠΓΚ απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων» (Β΄ 1932), μεταφέρθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή πάλι πίσω στα ταμεία. Με τον τρόπο αυτό ο ΕΟΠΥΥ ως οργανισμός δεν έχει καμία υποχρέωση εξόφλησης την οποία πλέον αναλαμβάνει ο ΕΦΚΑ. Αντιλαμβάνεστε ότι οι ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές αφορούν την εργασία ιατρών συμβεβλημένων με τα ταμεία της εποχής (Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης) που σήμερα προσπαθούν να είναι συνεπείς στις δικές τους υποχρεώσεις (φορολογία, ασφάλιση, clawback-rebate για τους εργαστηριακούς) προς στην Πολιτεία. 

Κυρία υπουργέ,

έχουμε κουραστεί να παρακολουθούμε την δημιουργική λογιστική των εκάστοτε υπευθύνων που απλά μεταθέτουν στο χρόνο το πρόβλημα. Προσβάλλουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Αυξάνουν την δυσπιστία μας απέναντι στην πολιτεία και στο Κράτος. Αναγνωρίζοντας την δυσχερή οικονομική θέση της Χώρας ζητάμε τον συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που επιβαρύνουν πλέον τον ΕΦΚΑ, με τις ασφαλιστικές εισφορές που είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε. Είναι η λύση της κοινής λογικής για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης Γεώργιος Κοχιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου