Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο Μίνως Κυριακού - Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Αθηνών



Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουλίου, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 Μίνως Κυριακού.

Όπως αναφέρει αργά το βράδυ της Κυριακής το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Αθηνών στο οποίο μεταφέρθηκε ο επιχερηματίας:

Onmed.gr

«Αιφνιδίως, σήμερα στις 4μμ, ο Μίνως Κυριακού υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης. Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μμ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του».

Ο Μίνως Κυριακού, είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942. Ήταν ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 και του εκδοτικού οίκου «ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες».

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον ισχυρό άνδρα των media στην Ελλάδα, να βρισκόταν σε γαμήλια δεξίωση όταν κόπηκε το νήμα της ζωής από ενα κουφέτο που τον έπνιξε κατά την κατάποση. Η όλη κατάσταση προκάλεσε πανικό στη γαμήλια δεξίωση μιας και κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ήταν σε θέση να τον βοηθήσει.

Ο 75χρονος εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα. Ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Ελβετίας. Παρ' όλο που η οικογένειά του "φλέρταρε" αλλά και μεγαλούργησε στον χώρο της πολιτικής μιας και ένας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941, ο ίδιος ο Μίνωας Κυριακού δεν είχε δείξει ποτέ ενδιαφέρον για την πολιτική. Προτίμησε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, την τηλεόραση και γενικότερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα τέλη της δεκαετίας του '80 όταν άνοιξε στην Ελλάδα ο δρόμος για τα ιδιωτικά κανάλια.

Η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852 και ο μόλις 17 ετών Μίνωας Κυριακού ξεκίνησε την καριέρα του από τον τομέα της ναυτιλίας. Το 1965 και ενώ ήταν μόλις 23 ετών, ο ίδιος ίδρυσε την εταιρία Athenian Tankers Inc ενώ το 1976 συνέχισε την ανοδική του πορεία ως εφοπλιστής ιδρύοντας δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Με πληροφορίες από το gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου