Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Εσπευσμένη συνάντηση Μπερσίμη – ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ


Καρπούς φαίνεται πως απέδωσε η πίεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) για την πραγματοποίηση συνάντησης με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, με αντικείμενο τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με διαβήτη. Μόνο που ο κ. Μπερσίμης όρισε το ραντεβού 7 ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που αξίωνε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, γεννώντας ερωτηματικά για την επίσπευση της συνάντησης.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είχε εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι στις 27 Ιουλίου, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του Οργανισμού για αδιαφορία (διαβάστε εδώ). Μεταξύ των θεμάτων που χρήζουν άμεσης διαχείρισης είναι η αναστολή της πίστωσης που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν οι Φαρμακοποιοί της Αττικής για τη χορήγηση διαβητολογικών αναλώσιμων υλικών.


«Μετά την πίεση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και όλων των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη και θέλοντας να αποφύγει το πολιτικό κόστος, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δέχτηκε τελικά να μας συναντήσει ορίζοντάς μας εσπευσμένα ραντεβού για τις 20 Ιουλίου στις 9:30 πμ, παρόλο που από εμάς, όπως είναι ήδη γνωστό, είχε ζητηθεί ραντεβού για τις 27 Ιουλίου», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωση της.

Μάλιστα, σημειώνει πως «τα στενά χρονικά περιθώρια τα οποία επέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ γι’ αυτή τη συνάντηση, παρόλο που η επιστολή με το αίτημά μας στάλθηκε στον Οργανισμό στις 5/7/2017 (Αρ. Πρωτ.: 352) και μόλις σήμερα μας ενημέρωσαν για το μεθαυριανό ραντεβού στις 20 Ιουλίου, δεν μας πιάνει εξ’ απήνης και δεν θα μας σταματήσει τίποτα από το να γίνει το συγκεκριμένο ραντεβού και να δοθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα που ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ δημιούργησε στα άτομα με διαβήτη».

Ωστόσο, κύκλοι του ΕΟΠΥΥ, μιλώντας στο Virus, κάνουν λόγο για παρεξήγηση. Ειδικότερα, υποστηρίζουν πως η Διοίκηση του Οργανισμού είχε συζητήσει το θέμα της συνάντησης και ήδη από την Παρασκευή είχε αποφασίσει να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου. Φαίνεται, όμως, πως για άγνωστο λόγο δεν ενημερώθηκε εγκαίρως η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ…

Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία αποδέχθηκε το ραντεβού, στο οποίο θα παραβρίσκονται και εκπρόσωποι των διαδικτυακών φόρουμ για το διαβήτη, ενώ καλεί τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και τους γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη να συγκεντρωθούν έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 20 Ιουλίου στις 9:00 πμ, για να ενισχύσουν την ομοσπονδία στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου