Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Οι 10 χώρες με τις υψηλότερες αμοιβές σε γιατρούς


Οι γιατροί μπορεί να μην επιλέγουν την ιατρική για οικονομικούς λόγους. Όμως, ας μην κρυβόμαστε, το οικονομικό είναι μία σημαντική παράμετρος. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες νέοι Έλληνες γιατροί έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι 10 χώρες με τις υψηλότερες αμοιβές σε γιατρούς…

Η κατάταξη που ακολουθεί έχει δημιουργηθεί από τον οργανισμό Medic Footprints (https://medicfootprints.org). Είναι ο μοναδικός σε όλο τον κόσμο που έχει φτιαχτεί από γιατρούς με τη μορφή κοινωνικής επιχείρησης και σκοπό να προσφέρει εναλλακτικές στην καριέρα των γιατρών. Η κατάταξη είναι αντίστροφη:

10: Δανία

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 91.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 109.000 δολ.

Η Δανία είναι από τις λίγες χώρες που προσφέρει υψηλότερες αμοιβές στους γενικούς ιατρούς, σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους άλλων ειδικοτήτων.

9: Ελβετία

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 130.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 116.000 δολ.

Η Ελβετία αποτελεί ιδανικό προορισμό για νέους γιατρούς που γνωρίζουν περισσότερες από μία ξένες γλώσσες, καθώς οι κάτοικοι μιλούν γαλλικά και γερμανικά. Όμως, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: η ζωή είναι πολύ ακριβή. Γι’ αυτό, συχνά πολλοί μένουν σε γειτονικές χώρες και εργάζονται στην Ελβετία – όπου αυτό είναι δυνατόν.

8: Ιρλανδία

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 143.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 90.000 δολ.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι μία από τις πλούσιες χώρες, η Ιρλανδία διατηρεί υψηλές αμοιβές για το ιατρικό προσωπικό. Όμως, είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης χάρη σε νέες επενδύσεις από το εξωτερικό, που εκτός των άλλων αφορούν και νέες μονάδες παραγωγής φαρμάκων.

7: Γαλλία

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 149.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 92.000 δολ.

Θεωρείται καλός προορισμός για νέους γιατρούς που θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό, προσφέροντας καλές αμοιβές και ποιότητα ζωής. Αρκεί φυσικά να γνωρίζουν τη γαλλική γλώσσα.

6: Μεγάλη Βρετανία

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 150.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 118.000 δολ.

Μέχρι πρότινος, η χώρα προσέλκυε το ενδιαφέρον πολλών ξένων ιατρών και ειδικά Ελλήνων. Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις μετά την υλοποίηση του Brexit.

5: Καναδάς

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 161.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 107.000 δολ.

Αν αντέχετε την απόσταση και το κρύο, τότε ίσως ο Καναδάς είναι μία καλή επιλογή για σας. Μάλιστα, η χώρα έχει ανακηρυχτεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως μία από τις καλύτερες για να ζει κάποιος. Έχει υγιή οικονομία και ποιοτικό σύστημα υγείας.

4: Βέλγιο

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 188.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 61.000 δολ.

Είναι η χώρα που διαθέτει τη μεγαλύτερη διαφορά στις αποδοχές ανάμεσα σε ειδικούς και γενικούς ιατρούς. Πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης με άριστη συγκοινωνιακή σύνδεση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

3: ΗΠΑ

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 230.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 161.000 δολ.

Η ισχυρότερη χώρα του πλανήτη προσφέρει καλές ευκαιρίες απασχόλησης και αμοιβών σε γιατρούς. Ωστόσο, έχει μία ιδιαιτερότητα: κάθε γιατρός που επιθυμεί να εργαστεί εκεί πρέπει να δώσει ξεχωριστές εξετάσεις.

2: Αυστραλία

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 247.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 91.000 δολ.

Αν και είναι πολύ μακρυά, αποτελεί εξαιρετική περίπτωση, προσφέροντας υψηλές αμοιβές και ποιότητα ζωής σε νέους γιατρούς – ειδικά εκείνους με οικογένεια και μικρά παιδιά.

1: Ολλανδία

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ειδικών γιατρών (specialists): 253.000 δολάρια

Μέσος όρος ετήσιων αποδοχών γενικών γιατρών (GP’s): 117.000 δολ.

Σίγουρα, για τους περισσότερους αποτελεί έκπληξη. Όμως, η χώρα της τουλίπας προσφέρει τις υψηλότερες αμοιβές και αποτελεί ιδανική επιλογή για ανθρώπους που επιθυμούν οργάνωση και τάξη.

3 σχόλια:

  1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και οι ......καραρομπες εδω ψαχνουν γιατρους ΤΟΜΥ με......1500=600€ !!!!!Χαχαχαχαχαχαχαχαχα.......μετα κατι ......διποδα που παριστανουν τους δηθεν νεους γιατρους με κατηγορουν οτι κακως συμβουλευω τους νεους συναδελφους να φυγουν στην Δυση ! Φοβαμαι λενε τον.......ανταγωνισμο !!! Τα βλεπετε φιλοι νεοι συναδελφοι ? Καντε την συγκριση μονοι σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα τα σχολια με πανω απο 10 τελείες ειναι δικα σου. Εισαι τρολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή