Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

“SOS” από το Σισμανόγλειο


Κενή παραμένει η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων υγειονομικού προσωπικού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, παρά τις κάθε λογής προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μην χορηγούνται συστηματικά νόμιμα ρεπό και αναρρωτικές άδειες, και παράλληλα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο αναστολής των αδειών τους.

«Οι όποιες ελάχιστες προσλήψεις έγιναν, δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να αναπληρώσουν μόνο κατά 15% το κενό που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν από τα νοσοκομεία», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εργαζομένων, επισημαίνοντας πως οι ευκαιριακοί εργαζόμενοι (συμβασιούχοι, προγράμματα ΟΑΕΔ, επικουρικοί, μπλοκάκια κλπ.) πριν καν προλάβουν να μάθουν τη δουλειά, αποχωρούν.

Τα ακόλουθα παραδείγματα είναι ενδεικτικά των ελλείψεων που «μαστίζουν» το νοσηλευτικό ίδρυμα των Βορείων προαστίων:

Πνευμονολογικές κλινικές των 40 κρεβατιών λειτουργούν με 9 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό στο κυκλικό 24ωρο ωράριο, αδυνατώντας να βγάλουν τα προγράμματα και να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους ασθενείς και τους ίδιους.
Ανάλογο προσωπικό στην Καρδιολογική κλινική για να φροντίσει ασθενείς που συχνά βρίσκονται υπεράριθμοι σε φορεία στους διαδρόμους, κάποιοι από τους οποίους είναι εμφραγματίες.
100 κρεβάτια παραμένουν κλειστά, μεταξύ των οποίων 6 στη ΜΕΘ, καθώς και 4 χειρουργικές αίθουσες.
Διπλάσιος έως και τριπλάσιος όγκος ασθενών στα ΤΕΠ (μετά το κλείσιμο του 1ου ΙΚΑ – πρώην «Παπαδημητρίου» και τη συρρίκνωση του έτερου νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ»), με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ασθενείς και προσωπικό.

«Η κατάσταση των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού είναι ανάλογες σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως το Διοικητικό Προσωπικό, το Τεχνικό, το Παραιατρικό, το προσωπικό του Φαρμακείου, κ.λπ.» λένε οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι καταβάλλουν υπερπροσπάθεια κάθε φορά για να μην υποπέσουν σε κάποιο λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του ασθενή, ενώ κατηγορούν την Αριστοτέλους για ρουσφετολογικές μετακινήσεις (μετατάξεις, αποσπάσεις) που εντείνουν το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης.

«Μπουχτίσαμε από προθέσεις και εξαγγελίες! Καλούμε τη Διοίκηση και το Υπ. Υγείας να δώσει άμεση λύση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αφού οι όποιες άλλες λύσεις είναι εμβαλωματικές» καταλήγει το Σωματείο και προκηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας (10-3) την Πέμπτη 22 Ιουνίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Σισμανογλείου λέγοντας όχι στην επισφάλεια της παρεχόμενης φροντίδας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στους εργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου