Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΗΔΙΚΑ: Από τα μέσα Ιουνίου ενεργοποιείται η συνταγογράφηση με το νέο σύστημα κωδικών ICD10



Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η συσχέτιση φαρμάκων με ICD10 διαγνώσεις, σύμφωνα με ενημέρωση από την ΗΔΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι ιατροί κατά την καταχώρηση συνταγής θα πρέπει υποχρεωτικά να συνταγογραφεί φάρμακο με τουλάχιστον μία από τις ICD10 διαγνώσεις που έχουν προστεθεί. Κάθε φάρμακο μπορεί να συσχετιστεί με μια ή περισσότερες Icd10 διαγνώσεις.

Healthview.gr

Η συσχέτιση κάθε φαρμάκου με τουλάχιστον μία ICD10 διάγνωση είναι υποχρεωτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα εμφανίζεται απαγορευτικό μήνυμα κατά την καταχώρηση της συνταγής. Δίπλα από κάθε διάγνωση υπάρχει σύνδεσμος προς επιλογή “Αυτόματη συσχέτιση” προκειμένου να συσχετίζεται αυτόματα το επιλεγμένο Icd10 με όσα φάρμακα έχουν προστεθεί στη συνταγή.

Εφόσον στη συνταγή χρησιμοποιηθούν Θεραπευτικά Πρωτόκολλα, τότε οι διαγνώσεις που αντιστοιχούν στο Θεραπευτικό Πρωτόκολλο, θα συμπληρώνονται αυτόματα με την εισαγωγή του φαρμάκου του Θ.Π. Σημεώνεται ότι στην εμφάνιση συνταγής, οι συσχετίσεις κάθε φαρμάκου θα εμφανίζονται ως λίστα ICD10 διαγνώσεων κάτω από κάθε φάρμακο με κωδικό και περιγραφή.

2 σχόλια:

  1. δε ξενερωνουμε ποτε μ..α σοιμπλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δουλεύει πιό γρήγορα να φύγουν τα πολλά κλικ και να μην κλείνει τόσο γρήγορα θα γίνει τίποτε; Σε πολλές περιπτώσεις μία σωστή κλινική εξέταση απαιτεί λιγότερο χρόνο από την συνταγογράφηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή