Σελίδες

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΣΕΚΕΕΛ: Δικαιωθήκαμε από την Επιθεώρηση Εργασίας

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Όπως ανακοίνωσαν από το ΣΕΚΚΕΛ, "η δικαίωση των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την εκδίκαση στην Επιθεώρηση Εργασίας των καταγγελιών για την παραβίαση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας από την διοίκηση του Κέντρου υπήρξε πλήρη".

IATROPEDIA

Όπως αναγράφεται συγκεκριμένα στο Πρακτικό της Εργατικής Διαφοράς:

Από την Επιθεώρηση Εργασίας διαπιστώνεται ότι :

" .. αφενός μεν έχουν παραβιαστεί οι Διατάξεις ως προς τη χορήγηση αδειών στο σύνολο του προσωπικού, αφετέρου δε και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί η έμπρακτη συμμόρφωση της διοίκησης οπότε της χορηγεί πενθήμερη προθεσμία, όπως υποβληθούν αποδεικτικά εξόφλησης κάθε ληξιπρόθεσμης οφειλής αποζημίωσης μη ληφθείσας αδείας στο σύνολο του προσωπικού προς αποφυγή κάθε σχετικής διοικητικής και ποινικής διαδικασίας. Στην ίδια δε ως άνω έννοια ληξιπρόθεσμων οφειλών στο προσωπικό εντάσσεται και η διαπιστωμένη ανωτέρω 10ήμερη υπερημερία μηνός Μαρτίου 2017 ως προς τη μισθοδοσία, οπότε και εντός της ως άνω πενθήμερης προθεσμίας να προσκομισθεί κάθε αποδεικτικό επίλυσης και του εν λόγω προκύπτοντος προβλήματος. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση, αφενός μεν επιφυλάσσεται η Υπηρεσία μας για κάθε νόμιμη διοικητική ενέργεια, αφετέρου δε οι εργαζόμενοι πέραν της δικαστικής προσφυγής τους, μπορούν να προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας και υπεύθυνες δηλώσεις με συγκεκριμένα οφειλόμενα ποσά, εάν επιθυμήσουν και την ποινική δίωξη του εργοδότη τους..."

Από το ΣΕΚΚΕΛ διαμηνύουν ότι αναμένουν τη συμμόρφωση της διοίκησης στις παρατηρήσεις του υπομνήματος της Επιθεώρησης Εργασίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας για το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου