Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Καλορίζικο! Αναρτήθηκε το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Η όλη διαδικασία οριστικοποίησης του Δελτίου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και ως εκ τούτου οι ΚΑΚ έχουν προθεσμία έως και το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουνίου για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ενστάσεις επί αυτού.

Το εν λόγω Δελτίο ισχύει για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές, από την Τρίτη 13 Ιουνίου, για τις φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς από 30 Ιουνίου και για τα φαρμακεία από 26 Ιουλίου. Από χθες το βράδυ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνει 8450 κωδικούς φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Συμπληρωματικού Δελτίου Τιμών με τις εθελούσιες μειώσεις 260 σκευασμάτων, και μετά ολοκληρώθηκε η ανατιμολόγηση. Η όλη διαδικασία ήταν η προβλεπόμενη από την Επιτροπή Τιμών αλλά δεν ήταν λίγες οι εταιρίες με γενόσημα που προχώρησαν σε εθελούσιες μειώσεις πριν από την χθεσινή ανάρτηση του Δελτίου Τιμών, ώστε να περισώσουν ό,τι μπορέσουν από την αξία των φαρμάκων τους καθώς οι μειώσεις στις τιμές είναι πια κατακόρυφες...

Το γεγονός καθυστέρησε την ανάρτηση του Δελτίου Τιμών για δύο τουλάχιστον 24ωρα ώστε να εγκριθούν τα αιτήματα και οι νέες τιμές να ενταχθούν στη λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου