Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ μετά το νέο μνημόνιο!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Δείτε πως διαμορφώθηκαν οι αποδοχές των γιατρών με βάση τον μνημονιακό νόμο του 2017.

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία σχετικά με τα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ και αν αυτά έχουν περικοπεί με το νέο μνημόνιο.
Άλλωστε οι δανειστές ήθελαν να τροποποιήσουν τα ειδικά μισθολόγια και να κάνουν περικοπές εδώ και καιρό.

Πάντως ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθόρισε τους μισθούς των γιατρών που θα προσληφθούν στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που θα είναι με βάση τον μισθό του Επιμελητή Α’. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: Δείτε ποιες θα είναι οι αποδοχές των γιατρών των ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση»

Οι αποδοχές των γιατρών ανά βαθμίδα

Πάντως με βάση τον τελευταίο μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό, ο μηνιαίος βασικός μισθός του Μισθολογικού Κλιμακίου =1 του Συντονιστή Διευθυντή ορίζεται στο ποσό των χιλίων εννιακοσίων τριών ευρώ (1.903 €).

Ο βασικός μισθός των επόμενων μισθολογικών κλιμακίων μέχρι το Μισθολογικό Κλιμάκιο 16, διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο Μισθολογικό Κλιμάκιο του ποσού των εξήντα επτά ευρώ (67 €).

Ο μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών βαθμίδων των ιατρών διαμορφώνεται σε ποσοστό επί του αντίστοιχου Μισθολογικού Κλιμακίου του Συντονιστή Διευθυντή, ως εξής:

α. Διευθυντής και αντίστοιχοι 95%
β. Επιμελητής Α΄ και αντίστοιχοι 90%
γ. Επιμελητής Β΄ και αντίστοιχοι 78%
δ. Ειδικευόμενος 63%
ε. Μόνιμοι αγροτικοί ιατροί 61%.


– Ο μηνιαίος βασικός μισθός των Ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου διαμορφώνεται σε ποσοστό 61% του ΜΚ1 του Συντονιστή Διευθυντή, χωρίς περαιτέρω μισθολογική εξέλιξη.

Έτσι με βάση τον μισθό του Συντονιστή Διευθυντή οι υπόλοιποι γιατροί λαμβάνουν τις εξής βασικές μικτές αποδοχές σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο του 2017:

-Διευθυντής: 1807,85 ευρώ
-Επιμελητής Α΄: 1712,70 ευρώ
–Επιμελητής Β΄: 1484,34 ευρώ
–Ειδικευόμενος: 1198,89 ευρώ
–Μόνιμοι αγροτικοί ιατροί: 1160,83 ευρώ
–Ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου: 1160,83 ευρώ

5 σχόλια:

  1. Τρίχες
    Ο
    Μισθός
    Υπαλληλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαλληλάκια !!!
      Χμ ... σε λυπάμαι συνάδελφε.
      Σκέψου το λίγο καλύτερα !

      Διαγραφή
  2. Ο μισθός του γιατρού θα πρέπει να διαμορφωθεί ελεύθερα στα Νοσοκομεία με 5/ετείς συμβάσεις ατομικές ανάλογα την ειδικότητα,την προσφορά , και την ζήτηση . Με κανόνες έλεύθερης αγοράς. Θα πρέπει βέβαια να καταργηθεί η μονιμότης και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Διαφορετικά στα Νοσοκομεία θα υπηρετούν ανίκανοι σε ειδικότητες που δεν έχουν μαύρα χρήματα να πάρουν οι γιατροί και αρπακτικά -λαμόγια σε ειδικότητες που θα παίρνουν φακελάκια .Ας το καταλάβουν όσο είναι ακόμη καιρός οι αρμόδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανονες ελευθερης αγορας σημαινει ότι οι ασθενείς με χρηματα εχουν καλυψη ενώ οι μη εχοντες πιπτουν στον καιαδα, αρα ελευθερη αγορα στη ΥΓΕΙΑ σημαινει καταργηση των ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, δυστυχως ετσι οι ΕΛΛΗΝΕΣ γινονται δουλοι του χρηματος και όχι της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς σημαίνει οτι τα Νοσοκομεία τα ΠΕΔΥ κλπ ,θα προσλαμβάνουν το γιατρό με ατομικές συμβάσεις ,με το μισθό να διαμορφώνεται ανάλογα με την ειδικότητα ,τα προσόντα του γιατρού ,την εμπειρία κλπ . Αν διαβάζεις καλά θα δείς οτι μιλάμε για το μισθό του γιατρού. Για τους ασθενείς δεν είπαμε κάτι για ελεύθερη αγορά. Αυτά που γράφεις εσύ τώρα ισχύουν. Που ο γιατρός μη αμοιβόμενος σωστά ζητάει φακελάκια για να επιβιώσει απο ασθενείς με καταργηση των Ιπποκρατικών και Χριστιανικών αξιών.

      Διαγραφή