Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ερώτηση Κατσανιώτη στη Βουλή : Λήξη συμβάσεων επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία του Ν. Αχαΐας


Αποτέλεσμα εικόνας για επικουρικοί ιατροί

Πάτρα, 15/06/2017 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: «Λήξη συμβάσεων επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία του Ν. Αχαΐας»

Το πρόβλημα με το ελλειμματικό σε αριθμό ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία της Πάτρας και της Αχαΐας, στα οποία καταφεύγουν ασθενείς από τη Δυτική και τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, αλλά και στην πρωτοβάθμια υγεία, είναι γνωστό και οι όποιες ολιγόμηνες τοποθετήσεις ιατρικού προσωπικού, το οποίο μάλιστα καθημερινά καλείται να υπερβάλλει εαυτόν, μοιάζουν με ασπιρίνες σε έναν «βαριά ασθενή» που είναι το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών τα οποία έχει στη διάθεσή του, «στον αέρα» βρίσκονται 24 γιατροί που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας και στη νομαρχιακή μονάδα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), καθώς οι συμβάσεις εργασίας τους λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για την ανανέωση τους.

Η ανανέωση των συμβάσεων θέσεων εργασίας αφορά και στα τρία δημόσια Νοσοκομεία του Ν. Αχαΐας, με επείγουσα ανάγκη στην καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ και το ιατροπαιδαγωγικό κέντρο του Καραμανδανείου, των οποίων το πρόβλημα θα μεγαλώσει αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις.

Οι ανάγκες που προκύπτουν αναλυτικότερα:

Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας

Λήγει η σύμβαση σε έναν παθολόγο, έναν ορθοπεδικό, έναν αναισθησιολόγο και έναν παθολόγο ανατόμο

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Λήγουν οι συμβάσεις σε έναν ρευματολόγο, έναν παιδίατρο της μονάδας νεογνών, έναν νεφρολόγο, σε τρεις της χειρουργικής θώρακος, σε έναν αγγειοχειρουργό, έναν αναισθησιολόγο της ΜΕΘ ενηλίκων , έναν ορθοπεδικό, έναν κυτταρολόγο και έναν βιοπαθολόγο.

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Αφορά δύο γιατρούς. Έναν ορθοπεδικό κι έναν παιδοψυχίατρο.

ΕΟΠΥΥ

Στη νομαρχιακή μονάδα του ΕΟΠΥΥ λήγουν οι συμβάσεις οχτώ ιατρών. Δύο παιδιάτρων, δύο γυναικολόγων, ενός οδοντίατρου, δύο βιοπαθολόγων κι ενός ακτινοδιαγνώστη.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ø Προβλέπεται στο σχεδιασμό σας η προκήρυξη θέσεων ιατρικού επικουρικού προσωπικού στην 6η Υ.ΠΕ για την πλήρωση των θέσεων που κενώνουν ; Εάν ναι, με ποιο τρόπο και σε πόσο χρονικό διάστημα ; Εάν όχι, προτίθεσθε να προβείτε σε ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν ; 

Ø Θα αναλάβετε ως Διοίκηση τις ευθύνες που σας αναλογούν στην περίπτωση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την μη έγκαιρη στελέχωση των θέσεων των ιατρικών ειδικοτήτων που οι συμβάσεις τους λήγουν το Σεπτέμβριο ; 

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΝΔ - Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου