Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

“Όμηροι” των κυβερνητικών παλινωδιών οι εργαζόμενοι σε φύλαξη & εστίαση


Το τίμημα των κυβερνητικών παλινωδιών αναφορικά με τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων, πληρώνουν δεκάδες συμβασιούχοι στο Ελπίς στους οποίους 3 μήνες τώρα δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι καθώς η επίτροπος αρνείται να θεωρήσει τα εντάλματα μισθοδοσίας, θεωρώντας ότι η μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης έργου σε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στην εστίαση και τη φύλαξη δεν είναι νόμιμη. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του σωματείου, Λ. Παναρέτου, η Διοίκηση καλεί τους εργαζόμενους να «επανέλθουν» στις συμβάσεις μίσθωσης έργου που από το Συμβούλιο Επικρατείας έχουν χαρακτηριστεί παράνομες!

“Η ομηρία των συμβασιούχων πρέπει να πάρει ένα τέλος. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, με την υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου που θα διασφαλίζουν το εργασιακό τους μέλλον” τονίζει σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε μια σειρά νοσοκομείων, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη συντονισμένης δράσης κι αγώνα των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου