Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Στον αέρα τα «ύποπτα» ονόματα των γιατρών που πήραν χορηγίες από φαρμακευτικές! Ποια θα βγάλει η κυβέρνηση

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με αφορμή της εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η κυβέρνηση προτίθεται να διαρρεύσει ονόματα γιατρών που πήραν χορηγίες από φαρμακευτικές.

Ονόματα και …διευθύνσεις γιατρών που έλαβαν χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες και ειδικά από τη Novartis, προτίθεται να διαρρεύσει η κυβέρνηση.
Στόχος να αλλάξει την επικαιρότητα αλλά και να στρέψει τα βλέμματα προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία προς ώρας περνάει στα …μονόστηλα.

Άλλωστε απεδείχθη στην πράξη ότι οι παράνομες προσλήψεις σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Ντυνάν προς ώρας δεν «πωλούν», δεδομένου ότι οι πολίτες είναι μάλλον εστιασμένοι στα δικά τους φορολογικά βάρη που προέκυψαν με το νέο μνημόνιο.

Πως θα δοθούν τα ονόματα των γιατρών στον αέρα

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η κυβέρνηση προτίθεται καταρχάς να δώσει περί τα 300 ονόματα γιατρών στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, γιατροί που έλαβαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάποιες χορηγίες από τη Novartis.

Ωστόσο επειδή νομικά δε φαίνεται να αποδεικνύεται το αδίκημα, σημειώνουν οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, είναι πολύ πιθανό η λίστα με τα ονόματα των γιατρών να δοθεί σε φίλια ΜΜΕ τις επόμενες ημέρες. Τακτική συνηθισμένη το τελευταίο διάστημα για την κυβέρνηση.

Εξάλλου πολλοί γιατροί θα επικαλεστούν πως έλαβαν αμοιβές από τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία, επειδή πραγματοποιούσαν έρευνα στο ιατρείο τους για τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες συγκεκριμένων φαρμάκων. Διαδικασία που είναι απολύτως νόμιμη. Γεγονός που γνωρίζει η κυβέρνηση.
Σε αναμμένα κάρβουνα οι εμπλεκόμενοι

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι φαίνεται ότι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα κάθε φορά που το όνομα της εταιρείας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο φόβος τους εστιάζεται στο γεγονός μη δουν το όνομά τους στα…μανταλάκια. Κάτι που φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, χωρίς στο μέλλον μετά από αυτό να αποκλείονται και περαιτέρω νομικές διαδικασίες από τους θιγόμενους.

21 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαινω που το κακο να εχω παρε δωσε με μια εταιρεια αν το προιον της ειναι ποιοτικο , τηρω την δοσολογια, το δινω οπου χρειαζεται και τηρω τα ορια σε συνταγογραφησης του ΕΟΠΠΥ! ΠΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι εκει ολα καλα. Οταν χρηματιζεσαι με το κομματι ειναι λιγο κακο. Μιλα με τους ασθενεις σου. Συζητα το θεμα μαζι τους. Για να σου φυγουν οι αποριες.

      Διαγραφή
    2. Αν σου εχουν δώσει πολλα λεφτα,,αυτο ειναι διαπλοκη

      Διαγραφή
    3. Ηθικολογιες χωρις αντικρυσμα! Χωρις βλαβη της υγειας, υπερδοσολογιες η υπερχρεωσεις ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ!

      Διαγραφή
    4. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι αν ρωτησω τους ασθενεις μου , ενα κλασικο δειγμα ανευθυνου και λαικιστη Ελληνα θα συμφωνησουν απολυτα μαζι σας ! Οπως θα τους φαινονται ......πολλα τα 1500 ψωροευρω του ΕΟΠΥΥ η θα θεωρουν .......εκμεταλλευση το πενηνταρικο για κατ' οικον χειρουργικο καθαρισμο !!! Ομως εγω θετω σοβαρα το ερωτημα και οχι στον μεσο αρχικομπλεξικο, λαικιστη και να......ψοφησει η κατσικα του γειτονα συμπατριωτη μας! Μιλατε για Διαπλοκη αλλα αυτη ειναι σχεσεις παραγοντων ιδιωτικων με κρατικους λειτουργους εις βαρος τους δημοσιου συμφεροντος! Κανενα δεν θα ενδιεφερε αν ο ταδε καναλαρχης ειχε σχεσεις με τον δεινα βουλευτη αν ετσι δεν εξασφαλιζε φοροασυλια και δωρεαν συχνοτητες! Στο παραδειγμα που παρεθεσα που ειναι η βλαβη του δημοσιου συμφεροντος ? Ουτε οικονομικα ουτε στην σημοσια υγεια εντοπιζω κατι!

      Διαγραφή
    5. Αν μου δωσουν ......λιγα, ολα ......καλα;

      Διαγραφή
    6. Εχει δικιο ο συναδελφος αν συνταγογραφω οταν πρεπει, οσο πρεπει, στην δοση που πρεπει , στα προκαθορισμενα ορια, συσκευασιες αμεμπτες......κανενος δεν του πεφτει λογος αν προτιμω fugentin εναντι δωρου απεναντι στο augmentin, accordia, bioclavid κλπ κλπ κλπ ! Ηθικα ειμαι αψογος! Θεμα ελευθερου οικονομικου ανταγωνισμου θα μπορουσε ισως να θεσει καποιος αλλα προκειται για συνεργασια ιδιωτικων επιχειρησεων με σεβασμο στην Δημοσια Υγεια και Οικονομια! Τα υπολοιπα ειναι απλοι......
      κομπλεξισμοι......

      Διαγραφή
    7. Ετσι ειναι συναδελφε, για τον μεσο κομπλεξαρα νεοελληνα, ο γιατρος με 1500 ευρω παιρνει.....πολλα και πρεπει να συντηρει οικογενεια, ιατρειο, να πληρωνει φορους/ εισφορες και να ειναι και επιστημονικα.......ενημερωμενος! Ωστε να μπορουν αυτοι ......τζαμπα να ......αλωνιζουν στα ιατρεια......οταν τελειωσει το Survivor !!! Γενικα ολοι οι επιστημονες απαξιωνονται απο τα νεοελληνικα τετραποδα! Στον δικηγορο θα του την πουν οτι αν ηταν στην Γερμανια θα εκοβε αποδειξη! Ξεχνουν ομως οτι στην Γερμανια με το που θα περνουσαν την πορτα του δικηγορικου γραφειου θα αρχιζε η .......χρονοχρεωση και οταν εβγαιναν θα ζυγιζαν 2 κιλα λιγοτερο απο τα χαρτονομισματα που θα ειχαν δωσει !

      Διαγραφή
    8. Ο Ελλην τρομπ@ς δεν θελει να πληρωνει! Ο χρΕΟΠΥΥ δεν θελει να πληρωνει και ο ζηλοφθονος/ κομπλεξικος τρομπ@ς συμφωνει μαζι του ! Οι εταιρειες συμφωνα με τον τρομπ@ επισης δεν πρεπει να πληρωνουν διοτι ειναι ......διαπλοκη! Αρα τι θελει ο Ελληνας ανεγκεφαλος? Δωρεαν Ιατρικη ! Και εγω θελω δωρεαν δικηγορο αλλα μου ζητα .....λεφτα ! Και μηχανικο αλλα το ......ιδιο! Ακομη και για την ......τυροπιτα πληρωνω ! Λοιπον το τζαμπα δεν υπαρχει!Καποιος θα πληρωσει για την υγεια οτι και να λενε οι υποκριτες ασφαλισμενοι/ασθενεις με το μαλλι στην τριχα και το μανικιουρ/πεντικιουρ! Εστω οι εταιρειες......

      Διαγραφή
    9. Οταν πληρωσουν επισκεψη ολοι αυτοι οι τζαμπατζηδες θα τους ρωτησω την γνωμη τους! Και αν θεωρουν οτι πρεπει να δουλευω τζαμπα......τζαμπα θα παιρνω τυροπιτα, θα επισκευαζω το αμαξι,θα ψωνιζω απο τα μαγαζια τους κλπ κλπ .......! Απο τζαμπανταν μαγκες γνωμη δεν χρειαζομαι.......

      Διαγραφή
  2. Βεβαίως κα να δοθούν στη δημοσιότητα οι λίστες των γιατρών.Να δοθούν όμως στη δημοσιότητα οι λίστες Λαγκάρντ,οι λίστες με τα ρουσφέτια του Ντινάν, οι λίστες με τους τζαμπαντζίδες του Ντινάν,οι λίστες με τα ρουσφέτια του ΚΕΕΛΠΝΟ,οι λίστες με τις μίζες για τις προμήθειες στα νοσοκομεία(φίλτρα αιμοκάθαρσης-υλικά οστεοσύνθεσης-βηματοδότες).ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ και ΤΙΜΩΡΙΑ. Έτσι θα εκτονωθεί ο θυμός της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, τα περισσότερα απο αυτά που αναφέρεις πάνε, παραγράφηκαν. Η Novartis όμως είναι πρόσφατη....

      Διαγραφή
  3. Τι λες ρε φιλε; Να ρωτησουμε τις κομπλεξικες που παιρνουν τηλ να ρωτησουν μην τυχον δεν εισαι ΕΟΠΥΥ και χασουν το......δεκαρικο αλλα το το 200ευρο για.......extensions το θεωρουν αυτονοητο ; Ειναι κριτηριο αυτο ; Που εγκειται το κακο να μας πεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ολους τους υποκριτες ψευδοηθικολογους εχω ενα μηνυμα! Οι γιατροι θα επιβιωσουν! Κοντρα στις ιδεπληψιες της Αριστερας η τις κλεπτοκρατικες πρακτικες των Παλαιοκομματικων! Και αν δεν τους αφησουν να το κανουν νομιμα θα το κανουν αλλιως ! Τοσο απλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα ! Μια συμμορια αλητων στριμωχνει ενα αδεσποτο και το κλωτσαει και το χτυπαει ! Αν ο σκυλος δαγκωσει ειναι...... επιθετικος ! Ε, λοιπον ο σκυλος ειμαστε εμεις οι γιατροι ! Ενας εσμος αλητων εχει πεσει πανω μας να μας εξοντωσει! Κρατηαεις, καθυστερησεις 6μηνου, μη αποδοση ληξιπροθεσμων, ΕΦΚΑ, γελοιες οδηγιες, συκοφαντιες.....! Θα δαγκωσουμε με την σειρα μας! Και πολυ......ασχημα ΜπερσιμοΤακηδες! Να το εχετε υποψιν......!

      Διαγραφή
  5. Θελετε να περιορισετε τις συναλλαγες εταιρειων γιατρων; Να πληρωνετε αξιοπρεπως και στην ωρα που πρεπει! Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε! Ναι ο πενομενος γιατρος θα συμπληρωσει το εισοδημα που του κλεβει η .....Μογγολικη Ορδη του Ελληνικου ψευτοΚρατους για να συντηρησει την οικογενεια του με καθε τροπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο την στιγμη που οι Λαικιστες ( και τετοιοι κορυφαιοι ειναι οι γαλαζοπρασινοι, ο Τσιπρας ειναι.....γατακι μπροστα τους!) Ελληνες πολιτικοι θελουν να γλυφουν το ποπολο με δωρεαν υπηρεσιες υγειας σε μια χρεοκοπημενη (με ευθυνη τους!) χωρα, η μονη λυση που ειχαν ηταν να κλεβουν τους......γιατρους !Οι δε Ελληνες πολιτες/ασοβαροι /ανευθυνοι/ παρτακηδες, παντοτε επιρρεπεις στις ......θωπειες των Πολιτικων καλομαθαν στο δωρεαν ! Και μην μου πει κανεις οτι πληρωναν εισφορες μια ζωη ! Ειτε πληρωναν ειτε οχι τα Ταμεια ειναι κατεστραμενα λογω των Πολιτικων που εξελεγαν αρα λογω των ιδιων των πολιτων! Τζαμπα ομως ψευτοιδεολογοι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ! Αν δεν πληρωνει ο ασφαλισμενος και κοροιδευει το Ταμειο, τοτε καποιος αλλος θα καλυψει το κενο ! Ενα σοβαρο Κρατος θα διαχερειριζοταν αυτην την κατασταση επιτρεποντας την εταιρικη χορηγια και θεσπιζοντας τις αναγκαιες ρυθμισεις! Αλλα στην χωρα των .......στρουθοκαμηλων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στους σχολιαστες (δυσκολο ναναι γιατροι εκτος και αν προκειται για......χομπιστες πχ πανεπιστημιακοι, γονοι κλπ !) που μιλουν για ......διαπλοκη ενω ο συναδελφος ανεφερε μια αμεμπτη ηθικα συναλλαγη, θελω να θεσω ενα ερωτημα. Αληθεια πιστευουν οτι ο βιοπαλαιστης γιατρος με το ενοικιο, το leasing, τα λειτουργικα, τα δυο παιδια, ζει με τα 200×8 =1600 ευρω του Μπαταχτσιμη; Οταν μαλιστα τα μισα θα τα δωσει σε ΦΕ και ΕΦΚΑ ; Διαπλοκη θα ειναι να μην σχετιζεσαι με φαρμακευτικη διοτι απλα τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ κατι παρανομο κανεις! Κλεβεις; Συνταγογραφεις ναρκωτικα; Εισ(φοροδιαφευγεις); Παντως κατι παρανομο 100% κανεις! Εκτος αν σαν κηφηνα σε ταιζει ο ......μπαμπας και ο πεθερος και κανεις τον.......τιμιο ! Εχω αδικο; Διορθωστε την αριθμητικη μου αν μπορειτε για να σας πιστεψω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ιατρικη σήμερα εχει τελειωσει !!. Το προβλημα του γιατρου βρίσκεται αλλου και προ 10ετιών. Οταν ειμαστε μια μικρή χώρα με περισσότερους απο 50.000 γιατρους οσους εχει η Γερμανια των 80 εκατομμυρίων καταλαβαίνει κανεις ... Οταν καποτε στις δεκαετιες του 70, 80, 90 πολλοί μπαίνανε στην ιατρική απο τα παράθυρα ανεξέλεγκτα , σήμερα λοιπόν πληρώνουμε αυτή την υπερπληθώρα των γιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η υπερπληθωρα των γιατρων με τους......18000 μεταναστες ηδη μετριαστηκε ! Την ......πειρατεια του ελληνικου Κρατους πληρωνουμε! Την Γερμανια μην την αναφερεις γιατι παντου......ζητιανευει γιατρους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γαμωτοοοο πηγα σε ταβερνα και ειχε μονο PEPSI ενω ηθελα COCA COLA.... βλεπεις της εκανε δωρο ψυγεια...
    που το κακο; ας ξυπνησουμε λοιπον και ας μην ψαχνουμε για ανεμομυλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή