Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση σκορπάει χρήματα για μετακλητούς υπαλλήλους - Όχι για την υγεία



Χολωμένη για ακόμη μία φορά εμφανίζεται η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στηλιτεύει σφόδρα την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της.

Onmed.gr

Η κυβέρνηση δίνει υπερωρίες στους μετακλητούς υπαλλήλους του Μαξίμου, ωστόσο δεν μπορεί να στηρίξει τα νυκτερινά και τις αργίες των Νοσηλευτών, αλλά ούτε και την επισκευή των Αξονικών των Νοσοκομείων, επισημαίνει με έμφαση η Ομοσπονδία.

«Ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του βρίσκει 55.000 ευρώ το μήνα για τις υπερωρίες των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συνεργατών στη Γραμματεία του Πρωθυπουργού και στα Γραφεία του Αντιπροέδρου και του Υπουργού Επικρατείας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

«Όμως η κυβέρνηση δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για τα νυκτερινά, τις αργίες, τις υπερωρίες (πρόσθετες αμοιβές) του Νοσηλευτικού Προσωπικού των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Προνοιακών Μονάδων.

Για 10 νύκτες το μήνα και τρεις αργίες η αμοιβή των Νοσηλευτών είναι 150 ευρώ το μήνα. Και όμως τους οφείλονται αρκετοί μήνες του τρέχοντος έτους και παρελθόντων ετών. Πάντα κάποιες δικαιολογίες βρίσκονται για να οφείλονται δεδουλευμένα προκειμένου να επιτυγχάνει η κυβέρνηση τους Δημοσιονομικούς Μνημονιακούς στόχους. Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους Καρανίκες και τους μετακλητούς κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στους εργαζόμενους των περισσότερων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας οφείλονται δεδουλευμένα, νυκτερινά, αργίες, υπερωρίες πέντε μηνών από τον Ιανουάριο του έτους 2017.

Σε 30 Νοσοκομεία και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας εκτός των πέντε εφετινών μηνών, οφείλονται δεδουλευμένα νυχτερινά, αργίες, αρκετών μηνών παρελθόντων ετών, λόγω έγκρισης τότε μειωμένων κονδυλίων (χορηγούνταν με οριζόντιες περικοπές 30% - 50%) και την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπογράψει εντάλματα μη αποδεχόμενο την αναδρομικότητα των Νόμων.

Στους εργαζόμενους, τους Νοσηλευτές του συνόλου των Προνοϊακών Μονάδων οφείλονται τα νυκτερινά, οι αργίες, οι υπερωρίες από 50 έως 150 ευρώ το μήνα στον καθένα από τον Δεκέμβριο του 2016 (έξι μήνες) καθαρά και μόνο για δημοσιονομικούς λόγους. Έτσι επιτυγχάνονται τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα».

Οι Αξονικοί του Αττικού εκτός λειτουργίας και πάλι

Εν τω μεταξύ, χαλασμένοι είναι και πάλι οι αξονικοί του Αττικού νοσοκομείου, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας:

«Οι Ασθενείς διακομίζονταν στο Τζάνειο για Αξονική. Λόγω καθυστερήσεων στην διάγνωση και αντιμετώπισης της νόσου, κινδύνεψαν ζωές ασθενών. Και την περασμένη εβδομάδα ήταν χαλασμένοι οι Αξονικοί και υποτίθεται ότι επισκευάστηκαν. Οι ασθενείς κινδυνεύουν για 300 ευρώ».
Στην Αμαλιάδα την Τετάρτη, το Καραβάνι της Υγείας

Εξάλλου, η Πορεία σωτηρίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθώς επίσης και των άλλων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ θα εκκινήσει στις 8 πμ από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, θα διέλθει στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου όπου θα υπάρξει πολύωρος αποκλεισμός της.

Στην Πορεία Σωτηρίας θα συμμετάσχουν οι Εργαζόμενοι των Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της περιοχής και όλοι οι φορείς της Αμαλιάδας. Εκτιμάται ότι στην πορεία θα συμμετάσχουν πάνω από 5.000 εργαζόμενοι και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου