Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Μαζικές μετακινήσεις προσωπικού κατ’ εντολήν της Αριστοτέλους


Ρουσφετολογικές μετακινήσεις κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά την ξαφνική απόσπαση έξι (6) εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.

Για το θέμα πραγματοποίησαν διήμερη κατάληψη στο γραφείο του Διοικητή, ο οποίος εμφανίστηκε εξίσου αιφνιδιασμένος. «Οι αποσπάσεις αυτές έγιναν μετά από προφορική εντολή του υπουργείου» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη που περιλαμβάνεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την Ψυχική Υγεία, η Αριστοτέλους μετέτρεψε από υποχρεωτική σε γνωμοδοτική την άποψη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για το θέμα. Έτσι, οι ΔΥΠΕ και η ηγεσία του Υπουργείου απέκτησαν το αποκλειστικό προνόμιο της πραγματοποίησης οποιασδήποτε απόσπασης ή μετάταξης, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν από την πρώτη τον προβληματισμό τους για το θέμα.

Στο μεταξύ, οι 6 μετακινήσεις έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στις άδειες του προσωπικού. Οι τελευταίες φαίνεται πως θα «κοπούν» για δεύτερο καλοκαίρι, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου