Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Στα παζάρια ξανά για τις θεραπείες ειδικής αγωγής! Απλήρωτοι οι γονείς

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Ηealth Report.gr

Ξεκινά και πάλι τη διαπραγμάτευση ο ΕΟΠΥΥ για τις θεραπείες ειδικής αγωγής.

Μετά από μήνες αναστάτωση στους γονείς αλλά και ακόμη περισσότερες απλήρωτες θεραπείες που έχουν κάνει παιδιά σε ψυχολόγους, εργοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες, ο ΕΟΠΥΥ ξεκινά και πάλι τη διαπραγμάτευση.

Η υπόθεση με τις περικοπές αλλά και την αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης για τις ειδικές θεραπείες, είχε προκαλέσει αναστάτωση αλλά και διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.

Βέβαια δεν αποφεύχθηκαν οι περικοπές καθώς από τον Μάιο έχουν τεθεί νέα όρια στις δαπάνες και για την Ειδική Αγωγή. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Νέα όρια δαπανών από ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις, νοσηλεία, φυσικοθεραπείες και ειδική αγωγή! Όλη η απόφαση Π.Πολάκη»

Απλήρωτοι γονείς εν μέσω νέων διαπραγματεύσεων

Στο μεταξύ όμως με τη σύγχυση αυτή εκατοντάδες γονείς περιμένουν εδώ και μήνες να εισπράξουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής. Η καθυστέρηση αποδίδεται στις παρατάσεις που έχουν δοθεί για τις συμβάσεις ειδικής αγωγής αλλά και στην έλλειψη κονδυλίων στον Οργανισμό.

Η νέα διαπραγμάτευση πάντως θα ξεκινήσει με την ειδική υποεπιτροπή του ΕΟΠΥΥτην Τετάρτη 05/ 07/2017 αφού έχουν κληθεί όλοι οι εκπρόσωποι των κλάδων ειδικής αγωγής.

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο ομως στους επαγγελματιες ειδικης αγωγης που εγραψαν ηδη μια φορα την Εγκληματικη Οργανωση της Λεωφορου Κηφισιας στα .......αντε μην πω τι και μου κοψουν το σχολιο ! Μην χαριζετε ουτε ενα ευεω στους γκαγκστερ του χρΕΟΠΥΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή