Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ν.Δ.: Απουσία συνεργείων καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Πάτρας για πάνω από ένα χρόνο



Την απουσία συνεργείων καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Πάτρας επί 14 (!) μήνες επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι Τομεάρχες Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Onmed.gr

Σύμφωνα με καταγγελίες, διασώστες τις περισσότερες φορές αναλαμβάνουν μόνοι τους να καθαρίσουν τα ασθενοφόρα όποτε προλαβαίνουν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς είναι αναγκασμένοι να ανέχονται να μεταφέρονται μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες και με κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές, ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν ισχύουν οι καταγγελίες για έλλειψη συνεργείου καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Πάτρας, τι προτίθεται να κάνει ώστε να ξεπεραστεί το εν λόγω σοβαρό για τη δημόσια υγεία πρόβλημα και εάν έχουν παρατηρηθεί και αντίστοιχα περιστατικά σε ΕΚΑΒ άλλων περιοχών ανά την επικράτεια.

Ανακυτικά, το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αναβαθμιστεί η παροχή των υπηρεσιών υγείας. Για το λόγο αυτό δεν είναι τυχαίες και οι πολλές δωρεές που γίνονται είτε από Ιδρύματα είτε από μεμονωμένους πολίτες. Πρόσφατο παράδειγμα το ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο οποίο παραχωρήθηκαν ασθενοφόρα από την Αυστρία.
Όμως, οι ελλείψεις εξακολουθούν και σε ασθενοφόρα και σε προσωπικό. Κάποιες μάλιστα ελλείψεις απαιτούν άμεση κρατική παρέμβαση και θέληση ώστε να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία για την αντιμετώπισή τους. Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι η απουσία συνεργείων καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία παραμένει χωρίς συνεργείο καθαρισμού για τουλάχιστον 14 μήνες, όπως καταγγέλλεται. Διασώστες τις περισσότερες φορές αναλαμβάνουν μόνοι τους να καθαρίσουν τα ασθενοφόρα όποτε οι ίδιοι προλαβαίνουν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς είναι αναγκασμένοι να ανέχονται να μεταφέρονται μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες και με κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Επειδή το «φιλότιμο» δεν μπορεί να αποτελεί για όλα λύση,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ισχύει το γεγονός ότι εδώ και 14 (!) μήνες δεν υπάρχει συνεργείο καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Πάτρας; Εάν ναι, έχετε προβεί ή πρόκειται να προχωρήσετε σε ενέργειες ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

2. Έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο πρόβλημα και σε ΕΚΑΒ άλλων περιοχών ανά την επικράτεια; Εάν ναι, σε ποιες και τι προτίθεστε να κάνετε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου