Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Βγαίνουν τα “μαχαίρια” για το ΚΕΕΛΠΝΟ


Στο «κάδρο» βάζει τους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2013-14 στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, με βάση το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα τη θέση του υπουργού Υγείας κατείχε ο Άδωνις Γεωργιάδης, νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Έχοντας κατηγορηθεί από τον Π. Πολάκη για την εμπλοκή του σε 23 παράνομες προσλήψεις στο Φορέα, ο κος Γεωργιάδης είχε μηνύσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει τότε ο κος Πολάκης, η δικογραφία είχε περιέργως «κολλήσει» για περίπου ένα χρόνο στη δικαιοσύνη.

Για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, πάντως, η δικογραφία δεν περιέχει κανένα στοιχείο εναντίον του. “Για τις 23 προσλήψεις, εκτός από την κατάθεση του κ. Πολάκη, όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα που υπάρχουν στο φάκελο δικαιώνουν εμένα, καθώς δεν εμφανίζουν καμία εμπλοκή μου” δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή.

“Αν έχετε καμία αμφιβολία, να κάνετε προανακριτική. Και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι” πρόσθεσε ο κος Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές σε βάρος του ότι δεν επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο για τη διαβίβαση φακέλου που αφορά σε ποινικές διώξεις για κακουργήματα κατά του Π. Πολάκη. Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κου Κοντονή, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει υπόθεση στο γραφείο του που την έχει ελέγξει και εντός μίας ημέρας να μην έχει αποσταλεί στην Βουλή, “είτε αφορά στελέχη της κυβέρνησης είτε πρώην στελέχη ή στελέχη της αντιπολίτευσης”.

Στο μεταξύ, ο Α. Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με αφορμή τη δικογραφία για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου