Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

“Ξεκίνησαν τα όργανα” με τα ληξιπρόθεσμα


Με «κομμένη ανάσα» περιμένουν μέρες τώρα να φανεί κάποια «αχτίδα φωτός» οι ιδιώτες πάροχοι υγείας του ΕΟΠΥΥ, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων κοινωνικής ασφάλισης (ΦΚΑ).

Ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά, αφού αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν εξοφληθούν οι συγκεκριμένες οφειλές θα παραγραφούν οριστικά κι αμετάκλητα. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί καν πρόθεση για την παράταση της προθεσμίας αυτής, μέσω ειδικής ρύθμισης, οι «πιστωτές» του ΕΦΚΑ στρέφονται στη νομοθεσία για την «προστασία» του «ιδρώτα» τους.

Την αρχή κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέθεσε εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες αρχές, διεκδικώντας την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ για τις οποίες έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση παραστατικά στοιχεία και οι οποίες δεν έχουν εκκαθαριστεί.

Μ’ αυτήν δηλώνει παράλληλα ότι:
θα στραφεί δικαστικώς εναντίον οιουδήποτε ευθύνεται για την υπαίτια καθυστέρηση ενημέρωσης του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΦΚΑ στους οποίους απευθύνει την εξώδικη δήλωση,
θα απαιτήσει τόσο την πειθαρχική όσο και ποινική του τιμωρία και
θα διεκδικήσει αποζημίωση από τα αστικά δικαστήρια εν όψει του γεγονότος του ορατού κινδύνου παρέλευσης της προθεσμίας εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι την 30-6-2017 και κατά συνέπεια της παραγραφής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων πριν την 31-12-2012 με ολέθριες οικονομικές συνέπειες για τους ιατρούς-μέλη μας.

1 σχόλιο: