Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τι να πιστέψουμε για τους επικουρικούς;

Από παλιότερη κινητοποίηση

Στην χθεσινή συνάντηση Σωματείων και εκπροσώπων των Νοσοκομειακών Γιατρών με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας τέθηκε το αίτημα της παραμονής των επικουρικών εργαζομένων και των Γιατρών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μιας και σε μικρό χρονικό διάστημα οι συμβάσεις τους θα λήξουν.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας δηλώθηκε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για παράταση των συμβάσεων τόσο των επικουρικών εργαζομένων όσο και των γιατρών, εκτός των περιπτώσεων που πληρώνονται από προγράμματα. Όμως από τους δύο υπουργούς δηλώθηκε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει καμία συνεννόηση με το Υπ. Οικονομικών για να διασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις ενώ τονίστηκε ότι ακόμα και στην περίπτωση που συμβεί αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Βεβαίως η απάντηση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας στο αίτημα των σωματείων για υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου, ούτε λόγος.

Από την άλλη, πριν λίγες μέρες στη συνάντηση σωματείων Νοσοκομείων της Κρήτης με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Μαυρομάτη η ίδια ανέφερε ότι δεν υπάρχει βούληση για την παράταση των επικουρικών Γιατρών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία, αλλά μόνο των εργαζομένων.

Ένα επιπλέον στοιχείο που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την εγκυρότητα των σχετικών διαβεβαιώσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας είναι η άρνηση παρέδρων να υπογράψουν εντάλματα μισθοδοσίας με το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι αυτοί ξεπερνούν το 24μηνο με αποτέλεσμα να αποκτούν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Όσο λοιπόν οι διαβεβαιώσεις είναι αντικρουόμενες, καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί και τα προβλήματα με τις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου συνεχίζονται καλό θα είναι οι επικουρικοί εργαζόμενοι και γιατροί να μην επαναπαύονται, να κρατούν μικρό καλάθι και να μην παρασύρονται από διαρροές και ψιθύρους.

Αντίθετα μαζί με τα Σωματεία πρέπει να εντείνουν τον αγώνα για να συνεχίσουν να εργάζονται στα νοσοκομεία καθώς και για την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου