Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άμεσες προσλήψεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Η ΕΣΑμεΑ ζητά να δοθεί οριστική λύση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ατόμων με αναπηρία στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα.

Με επιστολή της στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κ. Φωτίου η Ε.Σ.Α.μεΑ. τονίζει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα υποστελέχωσης που παρουσιάζουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ολόκληρη τη χώρα.
IATRONET

''Οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας έχουν μειώσει δραματικά το προσωπικό στις δομές της Πρόνοιας και έχουν δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία τους, οδηγώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πλήρη υποβάθμιση. Η προσφορά του επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική αφού καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Κέντρων.

Το επικουρικό προσωπικό που απασχολείται στα Κέντρα Κοινωνικής έχει προσληφθεί σε αυτά από το 2014, με αρχική σύμβαση εργασίας ενός έτους, η οποία κάθε χρόνο ανανεώνεται. Η τελευταία παράταση λήγει στις 30.9.2017 και δεν έχει ληφθεί πρόβλεψη για νέα παράταση ή επίλυση των προβλημάτων της υποστελέχωσης των ανωτέρω δομών σε μία πιο μόνιμη βάση.

Χωρίς τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, δεν παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία που περιθάλπονται σε αυτά και η διακοπή της θητείας του επικουρικού προσωπικού θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποστελέχωση και απογύμνωση των συγκεκριμένων δομών. Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι πολύ σημαντικές για την προστασία των ατόμων με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, με τον αριθμό των περιθαλπομένων να αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, από την οποία πλήττονται ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά να δοθεί επιτέλους οριστική λύση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ατόμων με αναπηρία στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα.'' 

Η επιστολή https://is.gd/H9P9wC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου