Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τελικά αποτελέσματα εκλογών του ΠΦΣ: Πρώτη παράταξη η «Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη»

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - iatropedia

Πρώτη δύναμη τόσο σε ποσοστό, όσο και σε έδρες αναδείχτηκε η παράταξη «Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη» (ΑΕΣΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Θεοδοσιάδη στις αρχαιρεσίες της 24ης Ιουνίου για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Συγκεκριμένα, η ΑΕΣΠ κατέβηκε με τρία ψηφοδέλτια εκμεταλλευόμενη το σύστημα της απλής αναλογικής που προβλέπει τη σύμπραξη με μικρούς συνδυασμούς, οι οποίοι είναι ελεγχόμενοι από την ΑΕΣΠ. Κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 30,5% και να πάρει πέντε έδρες με την καθοριστική στήριξη των παρατάξεων "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία" και "Κίνηση για το μέλλον του φαρμακείου" που επίσης εξελέγησαν για το δ.σ. του ΠΦΣ. Άλλωστε, οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων, κ.κ. Κωνσταντίνος Κούβαρης και Νικόλαος Δασκαλόπουλος αντίστοιχα, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη, πρακτική που ακολούθησαν κι όλα τα προηγούμενα χρόνια της κοινής τους παρουσίας στο δ.σ.

Παράλληλα, τόνισαν ότι «πλέον ως πρώτη δύναμη με 30,5% θα προχωρήσουμε σε κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου στο πλαίσιο ενωτικών διαδικασιών και κοινής δράσης με όλες τις δυνάμεις».

Όσον αφορά στον επικεφαλής της ΑΕΣΠ, Κυριάκο Θεοδοσιάδη, θα διεκδικήσει την προεδρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με στόχο τη δυναμική προάσπιση των συμφερόντων των φαρμακοποιών και τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μέσα από τη σύνθεση απόψεων και προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου