Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Πρόεδρος του ΚΕΣΥ για Γ. Πατούλη: Απαράδεκτο να αγνοεί τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη  - IATROPEDIA

"Θεωρώ χαμένο κόπο την προσπάθεια να αποδείξω στον κ. Πατούλη αν είμαι δημοκράτης ή αν προσπαθώ να φιμώσω του Ιατρικούς Συλλόγους", αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ στην απάντηση που έδωσε χθες σε σχετικό δελτίο τύπου το οποίο εκδόθηκε την Παρασκευή από τον ΙΣΑ.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ με την καταγγελία του ΙΣΑ.

Διαβάστε παρακάτω τι σχολιάζει ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ:

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας έχει εύκολη την αβασάνιστη έκδοση καταγγελιών, τις οποίες εκτοξεύει κατά πάντων και αρκετές φορές καταλήγει ζητώντας και την παραίτηση του καταγγελόμενου.

Πριν λίγες μέρες ο κ. Πατούλης εξέδωσε Δελτίο Τύπου και κατήγγειλε τον υπογράφοντα, τον οποίο ως τώρα παραδόξως είχε παραλείψει να καταγγείλει.

Αφορμή της καταγγελίας αποτέλεσε το γεγονός ότι ως Πρόεδρος του ΚΕΣΥ απάντησα σε έγγραφο του ΙΣΑ ότι τυχόν ερωτήματα Ιατρικών Συλλόγων πρέπει να αποστέλλονται στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και μέσω αυτού να διαβιβάζονται στο ΚΕΣΥ.

Εκτοξεύει λοιπόν ο κ. Πατούλης σε βάρος μου χαρακτηρισμούς για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» και «συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης των Ιατρικών Συλλόγων πίσω από την οποία κρύβονται πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες».

Θεωρώ χαμένο κόπο την προσπάθεια να αποδείξω στον κ. Πατούλη αν είμαι δημοκράτης ή αν προσπαθώ να φιμώσω του Ιατρικούς Συλλόγους. Ούτε βεβαίως θα επιστρατεύσω ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε βάρος του, διότι σέβομαι το θεσμικό του ρόλο. Απλώς θα επισημαίνω πως ως πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου είναι απαράδεκτο να αγνοεί τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων. Συγκεκριμένα το άρθρο 12 του ΒΔ του 1957 -το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ισχύ- αναφέρει ρητά πως οι Ιατρικοί Σύλλογοι «αλληλογραφούν προς τας κεντρικάς Αρχάς μέσω του ΠΙΣ όταν πρόκειται περί γενικής φύσεως ζητημάτων».

Επειδή λοιπόν το ερώτημα του ΙΣΑ αφορούσε ερώτημα γνωμοδότησης για γενικής φύσεως ζήτημα συστήσαμε να διαβιβαστεί μέσω του ΠΙΣ, όπως εξάλλου πράττουμε σε όλα τα ανάλογα ερωτήματα.

Συνεπώς εάν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας θέλει απάντηση στο ερώτημά του δεν έχει παρά να το απευθύνει στον ΠΙΣ και είμαστε βέβαιοι πως αυτό θα διαβιβαστεί άμεσα στο ΚΕΣΥ και θα δοθεί επίσης άμεσα απάντηση.

‘Όλα τα υπόλοιπα συνιστούν ανέξοδη καταγγελιολογία, την οποία κάποτε ο κ. Πατούλης πρέπει να εγκαταλείψει, σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο.

Με εκτίμηση

Καθηγητής Κ. Μάρκου

1 σχόλιο:

  1. Ο κ.Μαρκου εχει απολυτο δικιο.Καιρος οι ιατρικοι συλλογοι να ενεργουν στα πλαισια του θεσμικου τους ρολου και μονο .Θλιβερο παραδειγμα περι του αντιθετου ο ΙΣΑ .Νομος που δεν εχει εφαρμοστει για πολλα χρονια δεν καθισταται εκ τουτου ανενεργος .Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή