Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Σωτήριος Μπερσίμης: Οι νέες συμβάσεις των γιατρών θα πρέπει να «συντονιστούν» με την ίδρυση των ΤΟΜΥ

EOPYY2
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Διαδικτυακή συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στο iatropedia ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήριος Μπερσίμης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί πληρώνονται για τα συνταγές φαρμάκων ανά 2μηνο και ότι για τα αναλώσιμα θα μπει σύντομα μια αντίστοιχη περιοδική ροή πληρωμών.

Για τους ιδιώτες γιατρούς, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε αναστάτωση λόγω του νέου πλαφόν στις επισκέψεις, ο κ. Μπερσίμης είπε ότι ο Οργανισμός έκανε μια πρόταση αλλά είναι "ανοιχτός" να την συζητήσει με τους γιατρούς. Όσο για τις επικείμενες, νέες συμβάσεις τους, ο πρόεδρος του υπερταμείου αποκάλυψε ότι καθυστερούν επειδή πρέπει να συντονιστεί ο οργανισμός με την γενική γραμματεία του υπουργείου Υγείας που είναι υπεύθυνη για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, ώστε να δημιουργηθούν οι ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας).


Για τα ληξιπρόθεσμα, ο κ. Μπερσίμης δήλωσε ότι μειώθηκαν από το 2016 ενώ ταυτόχρονα στον ΕΟΠΥΥ πέτυχαν καλύτερη ροή εισφορών από τα Ταμεία (που συνενώθηκαν υπό την ομπρέλα του). Την ίδια ώρα, στους 3-4 μήνες πληρώνονται όλοι οι πάροχοι ενώ με την τελική εκκαθάριση που μπήκε σε εφαρμογή, προωθείται εκ νέου ο εξορθολογισμός των δαπανών και πατάσσεται η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι εξάλλου και οι εργασίες της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Οργανισμού για το Φάρμακο, καθώς μετά την επιτυχία για την θεραπεία της ηπατίτιδας C, προχωρά και σε άλλες θεραπευτικές ομάδες με γοργούς ρυθμούς.

Παρακολουθήστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Μπερσίμη:

9 σχόλια:

  1. Στους 3-4 μηνες πληρωνονται ολοι οι Παροχοι? Μα τον Ιανουαριο θα τον παρουμε τον......Ιουλιο !!!!! Λαμογιο και αποτυχημενος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας δεχτούμε εξ ορισμού πως ο κάθε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι λαμόγιο. Αυτός όμως ο οποίος δέχεται κατ' επανάληψη τις λαμογιές των εν λόγω ατόμων πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί?!!!

      Διαγραφή
  2. Εφόσον πρόκειται για πρόταση, και μάλιστα συζητήσιμη, τότε κ.Μπερσίμη διορθώστε το εμφανέστατα λάθος "15λεπτο ανά επίσκεψη". Και κάντε το 10λεπτο, ώστε να είναι συμμορφωμένο και με το αντίστοιχο του ΠΕΔΥ. 15 λεπτά είναι λίγα για μιά κλινική εξέταση, αλλά είναι υπερβολικά για μιά συνταγογράφηση. Ας επικρατήσει η σύνεση και όχι οι ακρότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν εξετάσεις και εξετάσεις αγαπητέ ! Αν έρθει ........έντρομη η γιαγιά να μου δείξει ένα ......αστείο αιματωματάκι στο αντιβράχιο, είναι φανερό ότι η εξέταση θα κρατήσει δύο τρία λεπτά με τα καλημέρα/καλησπέρα /τι κάνετε/πως είστε ! Δεν νοείται εξέταση με.......χρονοδιακόπτη ! Ας εντοπίσουν , είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, με το e-dapy , ποιοι τελειώνουν τα ραντεβού σε 3-5 ημέρες ! Και ας τους ελέγξει όσους είναι παράνομοι !

      Διαγραφή
  3. Ο κος Μπρισίμης λέει ψευδώς ότι ολοι οι πάροχοι πληρώνονται στους 3-4 μήνες! Στα Τρίκαλα δεν πληρωθήκαμε μέχρι σήμερα ΟΥΤΕ για τον Ιανουάριο. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα βρισκουν και τα κανουν. Το 2015 οι καρδιολογοι του εοπυυ το τερματιζαν και εφταναν σε αποδοχες οσο 20 ειδικευομενοι. Εισαι 25 χρονων και θες χαρτι για γυμναστηριο ? Καρδιογραφημα, tripex καρδιας και αορτης και φυσικα τεστ κοπωσης γιατι ο μπατζανακης εκανε ανακοπη. 150 ευρουλακια.Και μη μου πειτε για αυτοπαραπομπη... Τωρα πατωσε το συστημα και ηρθαν οι σημερινοι και θα μας κανουν σοβιετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ.ΕΓΩ ΤΟ 2016 ΕΧΩ ΜΗΔΕΝΙΚH EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΣΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ.ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.

      Διαγραφή
  5. Αρκετοί δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Δεκέμβριο του 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αποτυχημένος και ανίκανος Μπερσίμης, πιστός στην ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ αντίληψη "λέγε φούμαρα" προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο...Η αλήθεια είναι πως ακόμα χρωστάει τις επισκέψεις του Ιανουαρίου 2017, και έχουμε Ιούλιο, δηλ. χρωστάει πάνω από ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ...Αυτό δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ -ΠΟΤΕ στον ΕΟΠΥΥ, και αναδεικνύει το μέγεθος της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ των ΜΠΕΡΣΙΜΙΔΟ-ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΑΙΩΝ...Ας παραιτηθούν να πάνε στα τσακίδια, γιατί σε λίγους μήνες, μετά τις εκλογές θα τους κυνηγάνε "Θεοί και Δαίμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή