Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Στην Αριστοτέλους ο Πρωθυπουργός – Τι θα ανακοινώσει


Δύο χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψη του στο Υπουργείο Υγείας, ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει σήμερα και πάλι τις πόρτες του κτηρίου επί της οδού Αριστοτέλους 17.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 10 το πρωί, ενώ μετά από τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει ομιλία στο αμφιθέατρο.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει καταρχήν για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), καθώς το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο, όπως ανέφερε και στο συνέδριο του Economist ο Α. Ξανθός (διαβάστε εδώ).

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα αποτελούν αυτόνομο σχέδιο νόμου και θα επιτρέψουν τη λειτουργία των νέων δομών της ΠΦΥ, με το χρόνο, όμως, να πιέζει ασφυκτικά την Αριστοτέλους, αφού η λειτουργία των νέων μονάδων απαιτεί προσωπικό, που πρόκειται να προσληφθούν με κοινοτικά κονδύλια.

Βέβαια, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει και για τις προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, επανερχόμενος στο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, στο οποίο είχε αναφερθεί κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αριστοτέλους τον Απρίλη του 2015.

Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν αναμένεται να απουσιάζουν οι κυβερνητικές κινήσεις για πλήρη πρόσβαση των πολιτών, ιδιαιτέρως των ανασφάλιστων, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα όσα έχει υλοποιήσει έως τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα σχέδια για το μέλλον του Συστήματος Υγείας. Τέλος, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να καθησυχάσει τους ασθενείς για τις επιπτώσεις των αλλαγών στην αποζημίωση των νέων φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου