Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Οι εργαζόμενοι απαντούν για τις συνθήκες στο νοσοκομείο Κιλκίς



Τα περιστατικά της εμφάνισης ψύλλων και φιδιού στο χώρο του νοσοκομείου σημειώθηκαν το 2016 και έκτοτε δεν υπήρξε παρόμοιο φαινόμενο.

IATRONET

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες των βουλευτών της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Οι δύο βουλευτές καταγγέλλουν πως οι συνθήκες υγιεινής καθιστούν το νοσοκομείο ακατάλληλο για χώρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Ο ιματισμός – σημειώνουν – δεν αποστειρώνεται σωστά, καθώς στον χώρο των πλυντηρίων, τα απαρχαιωμένα μηχανήματα εμφανίζουν διαρροές, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα νερά.

Λόγω της κακής περίφραξης και συντήρησης του κτιρίου, εμφανίζονται φίδια και ψύλλοι, ενώ η σύμβαση με την εταιρεία φύλαξης δεν έχει ανανεωθεί έπειτα από τη λήξη της, τον Νοέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με τους ερωτώντες, υπάρχουν μεγάλα κενά σε ιατρικό προσωπικό, ενώ από τον Οκτώβριο βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης φορτίο με υπερσύγχρονο υπέρηχο και φαρμακευτικό υλικό, προερχόμενο από δωρεά.

Στις καταγγελίες απάντησε ο…πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βασίλης Τριανταφυλλίδης, σημειώνοντας τα εξής:

Τα περιστατικά της εμφάνισης ψύλλων και φιδιού στο χώρο του νοσοκομείου σημειώθηκαν στις 18 Μαρτίου 2016 και στις 27 Ιουνίου 2016 αντίστοιχα.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί ανάλογο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. 

Έχει υπογραφεί ήδη από τις Ιουλίου 2016 η σύμβαση μεταξύ του νοσοκομείου Κιλκίς και της εταιρείας που πραγματοποιεί τις απολυμάνσεις -απεντομώσεις.

Το ιατροτεχνικό και φαρμακευτικό υλικό το οποίο προήλθε από δωρεά έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου Κιλκίς το δεύτερο δεκαπενθήμερο του περασμένου Απριλίου. 

Οι βουλευτές παραθέτουν τις παρακάτω φωτογραφίες από χώρους του νοσοκομείου:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου