Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΙΣΗ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ ΠΕΡΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΣΚΈΨΕΩΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 26/06/2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρικοσ συλλογοσ ηρακλειουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ ΠΕΡΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΣΚΈΨΕΩΣ

Έκπληκτοι διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων του συμβεβλημένων ιατρών. Από σήμερα επιβάλλεται ημερήσιο πλαφόν 20 ασθενών σε καθορισμένο ωράριο εργασίας. Καθίσταται επίσης υποχρεωτική ελάχιστη χρονική διάρκεια της επίσκεψης στα 15 λεπτά. Με ποια λογική με ποια τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη ορίζεται ο ημερήσιος ανώτατος αριθμός ασθενών και ο ελάχιστος χρόνος επίσκεψης ασθενούς; Κανείς δε γνωρίζει. Να υποθέσουμε φυσικά ότι το ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά θα ισχύσουν για όλα τα ιατρεία και τις δομές του Συστήματος Υγείας αν πραγματικά αυτά είναι τα όρια αυτά αποτελούν οροφή ασφαλείας για το ιατρικό λάθος, για την υγεία του Έλληνα πολίτη. Αποσπασματικές αποφάσεις διαχειριστικού τύπου. Επί της ουσίας ομολογία αδυναμίας σχεδιασμού, έλλειψη προγραμματισμού που οδηγεί διαχρονικά στους ίδιους τακτικισμούς. Για μια ακόμα φορά φταίει ο γιατρός και την πληρώνει ο ασθενής που αρρώστησε. 

Η Πρωτοβάθμια Υγεία στην Χώρα μας απαιτεί όραμα, νέο σχεδιασμό έχοντας σαν μοναδικό στόχο, την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα στην φροντίδα της υγείας του Έλληνα πολίτη. Έχει ανάγκη από τόλμη, τομές (όχι τομυ) και λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες:

- Καθιερώστε ΟΡΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΝΑ ΑΣΘΕΝΗ για εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις λαμβάνοντας υπόψη το φύλο, την ηλικία και η νοσηρότητα. Οι χρόνιες ασθένειες είναι εκτός ορίου εξετάσεων, ακολουθούν το δικό τους επιστημονικό πρωτόκολλο.

- Εισάγετε την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ως μέσου καταγραφής και ελέγχου επισκέψεων και φαρμακευτικής δαπάνης.

- Δημιουργήστε τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24ΩΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ, που θα αποφορτίσουν τα νοσοκομεία από τα επείγοντα που δεν χρειάζονται νοσηλεία.

- Αξιοποιήστε ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους γιατρούς του κρατικού τομέα, δίδοντας κίνητρο παραμονής στους νέους γιατρούς, ποιότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

- Αξιοποιήστε τα ΕΣΠΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ γιατί η πρόληψη στοιχίζει λιγότερο της θεραπείας. 

- ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ απαραίτητη για την χορήγηση των φαρμάκων. Να εφαρμοστεί επιτέλους η θεραπεία μηνός και το ημερήσιο κόστος νοσηλείας στην χορήγηση όλων των εμβαλαγίων. Να πριμοδοτηθούν οι τρίμηνες και οι εξάμηνες συσκευασίες. 

Τολμήστε να αλλάξετε την ροή των πραγμάτων. Αφήστε τον πολίτη να επιλέξει τον γιατρό του. Αφήστε τον γιατρό να πράξει το καλύτερο για τον ασθενή του. Κρατήστε, επιβάλλετε τον έλεγχο και την αξιολόγηση όλων μας. Ας περάσουμε ως πολιτεία και ως κράτος, από την διαχείριση στην δημιουργία. Ας μη ξεχνάμε, συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτα δε γίνεται για πρώτη φορά. 

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης  Γεώργιος Κοχιαδάκης 

Ο Συντονιστής Ιατρών ΕΟΠΥΥ
Νίκος Λαθουράκης

5 σχόλια:

  1. Εύγε στον ΙΣΘ ! Εν τω μεταξύ κάποιος Ρηγάτος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Ανοησιών στο site του ΕΟΠΥΥ μας πληροφορεί ότι εφαρμογή της οδηγίας αρχίζει την 01/09! Ως Προιστάμενος της Διεύθυνσης τεμπελοπαρασίτων , προφανώς είναι το .......Αρχιπαράσιτο! ΙΣΑ ? ΠΙΣ ? Πατούλη ? Προσπαθούν να εκβιάσουν τους ΕΕπαγγελματίες εν όψει της απληρωσιάς ! Να αγνοήσουμε την οδηγία και να περάσετε Πειθαρχικό όποιον συμμορφώνεται με αυτήν για παράβαση της Ιατρικής Δεοντολογίας ! Και πάτε τα ζώα του χρΕΟΠΥΥ στα δικαστήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είδατε ότι αυτοί οι Άθλιοι βγάλανε συμπληρωματική ανακοίνωση σημερινή 27/6 που λέει ότι θα εφαρμοστεί η προηγούμενη ανακοίνωση για τις επισκέψεις υποχρεωτικά από 1η Σεπτεμβρίου?

    Δεν ακούνε και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΦΥ. ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμενα γιατι κατι μου λεει οτι θα εχουν τελειωσει μεχρι το Σεπτεμβριο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιστημονικη ......μελετη; Συναδελφοι .......στα ΖΩΑ του χρΕΟΠΥΥ απευθυνεστε !!! Νομιζετε οτι ο Γεωργακοπουλεσκου διαβασε στην ζωη του ιατρικη....... εργασια ; Ηταν περιττες στην ......Σεκιουριτατε ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή